Εν μέσω της πανδημίας και όλων αυτών των προβλημάτων που υπάρχουν στη χώρα μας και στην Ευρώπη, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για το Καρναβάλι και τα σχέδια του Καρναβαλικού Οργανισμού για μία τέτοια διοργάνωση το καλοκαίρι.

Όμως το καρναβάλι του καλοκαιριού, σύμφωνα με την πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, δεν ήταν κάτι που προέκυψε, από την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού εξαιτίας του κορωνοϊού και των μέτρων πρόληψης που πήρε το υπουργείο Υγείας, αλλά μια διοργάνωση προγραμματισμένη που ήταν να γίνει έτσι και αλλιώς.

«Πρόκειται για μία διοργάνωση που θα έκανε η Πάτρα όχι από μόνη της αυτόνομα, αλλά σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Απουλίας της Ιταλίας μέσω του προγράμματος SPARC» τονίζει η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού.

Είναι ένα πρόγραμμα που αφορά πολιτισμικές εκδηλώσεις και έχει άμεσο στόχο την ένωση πολιτισμών και κουλτούρων, αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους λαούς.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού ο προγραμματισμός για την από κοινού διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης του Summer Carnival Festival, συνεχίζεται και υπάρχει άμεση επικοινωνία με τους αντίστοιχους αρμόδιους της περιφέρειας της Απουλίας στην Νότια Ιταλία.

Όμως και σε αυτό το θέμα τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον κορωνοϊό. Πόσο δηλαδή θα κρατήσει η πανδημία στη χώρα μας και αν θα είναι το ίδιο καταστροφική και φονική στην Νότια Ιταλία, όπως στη Βόρεια Ιταλία.

Η διοργάνωση αυτή, όπως είχε πει η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού στη συνέντευξη Τύπου, τότε που ο δήμαρχος της Πάτρας, ανακοίνωνε την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, ήταν να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για ακριβείς ημερομηνίες» τονίζει  κ. Κουρή. «Το πιθανότερο όμως είναι να μετατεθεί προς τον Σεπτέμβρη η διοργάνωση». Όμως είπαμε: Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον κορωνοϊό.