Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, αλλά και τη μάχη που δίνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα κατά του κορωνοϊού.
Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής: «Τούτες τις μέρες που ο αόρατος εχθρός μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του καθενός μας.
Τούτες τις μέρες που «μένουμε σπίτι», αλλά μέσα από τη λειτουργία μας, με υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, δημιουργούμε προϋποθέσεις κοινωνικής συνευθύνης.
Τούτες τις μέρες η διεκδίκηση του αυτονόητου, να δημιουργήσουν οι αγώνες μας, μια παρακαταθήκη ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας δημόσιου και δωρεάν, για το οποίο θα υπερηφανευόμαστε και το οποίο θα μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε υγειονομική πρόκληση και δη αυτό της πανδημίας. Την ώρα που στρεφόμαστε όλοι μας στο δημόσιο νοσοκομείο, οφείλουμε και πρέπει να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ.
Όπου θα υπάρχουν αθρόες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η βαριά και ανθυγιεινή εργασία μας αποδεικνύεται από την ίδια την καθημερινότητά μας και η ένταξη όλων των υγειονομικών υπαλλήλων, των «ηρώων» για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, είναι απαίτηση.
Η βοήθεια στο σπίτι των ηλικιωμένων, των ανήμπορων, της ίδιας της ταυτότητάς μας, πρέπει να ενισχυθεί. Επαρκή μέτρα προστασίας για την πρώτη γραμμή. Αύξηση της διαθεσιμότητας των διαγνωστικών τεστ.
Οι καιροί ου μενετοί. Τα κελεύσματα τους απαιτούν λύσεις. Είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας στην κινητοποίηση για την παγκόσμια μέρα υγείας στις 7 Απρίλη, που μας αφορά όλους, για να υπερασπιστούμε το πολυτιμότερο αγαθό. Υγειά μου, πλούτη μου. Εκείνο το αγαθό που η πολιτεία πρέπει να προσφέρει και ο πολίτης να απολαμβάνει».