Η περίοδος της πανδημίας του κορονοϊού προκαλεί σύγχυση σε όλους και πολύ περισσότερο στα παιδιά. Για να μπορέσουν να απαντηθούν τα ερωτήματα που έχουν τα παιδιά στον Καναδά σχετικά με τον κορονοϊό, κλήθηκαν από το CBC Kids News και το MAJ του Radio-Canada να τα αποστείλουν στον πρωθυπουργό της χώρας, Τζάστιν Τριντό και στην επικεφαλής Δημόσιας Υγείας Τερίζα Ταμ.

Υποβλήθηκαν περισσότερες από 4.000 ερωτήσεις και επιλέχθηκαν δέκα, στις οποίες οι Τζάστιν Τριντό και Τερίζα Ταμ απάντησαν σε βίντεο. Μία ερώτηση που πλανάται στη σκέψη πολλών παιδιών, όπως φάνηκε ήταν «πότε θα αρχίσει ξανά το σχολείο».

Όταν έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει ανοιξιάτικη διακοπή των μαθημάτων, όλοι ενθουσιάστηκαν: Όχι σχολείο, είπαν, τόνισε ο πρωθυπουργός του Καναδά αναφερόμενος στα παιδιά του, Ξαβιέρ 12 ετών, Έλλα-Γκρέις 11 ετών και Χαντριέν 6 ετών.

«Αλλά τώρα συνειδητοποιούν ότι θέλουν να δουν τους φίλους τους» συνέχισε. «Ίσως να είσαι στο σχολείο δεν είναι τόσο κακό σε σύγκριση με το να πρέπει να κάθεσαι στο τραπέζι της κουζίνας και να κάνεις όλη τη δουλειά σου μόνος σου με τους γονείς σου να σε βοηθούν μερικές φορές».

Ένα άλλο ερώτημα που έθεσαν τα παιδιά είναι τι θα συμβεί εάν οι γονείς τους αρρωστήσουν λόγω της πανδημίας του COVID-19. «Αυτή είναι μια πραγματικά τρομακτική σκέψη» είπε ο Τζάστιν Τριντό υπενθυμίζοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να αρρωστήσετε είναι να παραμείνετε μέσα όσο το δυνατόν περισσότερο και να διατηρείτε τη φυσική απόσταση, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους».


Canadian Prime Minister Justin Trudeau answers kids’ questions about the coronavirus | CBC Kids News