Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από την ΟΕΝΓΕ, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας για αύριο 7 Απρίλη μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία του λαού και σε ανακοίνωση αναφέρει:

"Η φωνή των μάχιμων υγειονομικών γίνεται φωνή όλων μας!

Διεκδικούμε:

Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία και για την περιοχή μας. Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών –που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID_19- λειτουργούν μόνο 13 κλίνες ΜΕΘ (με δυνατότητα για 6 κρεβάτια ακόμα), 2 κλινικές έχουν επιταχθεί (ΩΡΛ και οφθαλμολογική) για ασθενείς με κορονοϊό , οι γιατροί ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι εξετάζουν σε κοντέινερ, με ελάχιστα μέσα ατομικής προστασίας. Από την άλλη μεριά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» λειτουργούν 6 κλίνες ΜΕΘ, χωρίς ειδικευόμενους και με μεγάλο μέρος γιατρών να είναι λίγο πριν τη σύνταξη. Αυτά τα 2 νοσοκομεία -αφού δεν λειτουργούν πλέον το 409 και το Νοσημάτων Θώρακος, που αποτελούσε νοσοκομείο κατ’ εξοχήν πνευμονολογικών παθήσεων, συν το Καραμανδάνειο που είναι νοσοκομείο Παίδων, να φέρουν το βάρος όχι μόνο του δήμου Πατρέων και της Αχαΐας, αλλά και των γειτονικών νομών. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στα νοσοκομεία των Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πύργου και Αμαλιάδας. Στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας που ήδη έχουν πάρα πολλά κενά και ελλείψεις από γιατρούς και προσωπικό, οι γιατροί καλούνται να ενισχύουν και τα αντίστοιχα νοσοκομεία των νομών με αποτέλεσμα κέντρα υγείας να λειτουργούν λίγες μέρες την εβδομάδα.

Ø Πλήρης επίταξη, άνευ όρων, κλινών κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας .

Ø Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας και η 6η ΥΠΕ να αναλάβουν σήμερα τις ευθύνες τους, την πρώτη και κύρια κεντρική ευθύνη του κράτους και ας αφήσουν τις καθημερινές εκκλήσεις περί ατομικής ευθύνης.

Δεν μένουμε σιωπηλοί!!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού!"