Αυτές οι μέρες είναι αφορμή για όλους μας στο να δείξουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που δεν έχουν τις ανέσεις για να μείνουν στο σπίτι ή δεν έχουν τα απαραίτητα για να συντηρηθούν από τη στιγμή που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και έχασαν ίσως και τη δουλειά τους.

Το διαδίκτυο και τα social media είναι ένας βοηθός σε αυτό, για όσους θέλουν να προσφέρουν, τις μέρες αυτές της πανδημίας. Στην Πάτρα οι Καραντίνα Helpers, οι εθελοντές του ΑΣΤΟ, που έφτιαξαν σελίδα στα facebook για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που δεν αδυνατούν από μόνοι τους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η σελίδα της Κίνησης που καλεί σε δράσεις και συγκέντρωση τροφίμων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Υπάρχει επίσης και το Φωτεινό Αστέρι που επίσης με την σελίδα του στο facebook και στα social media βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Δεν είναι όμως τα παραδείγματα αυτά τα μοναδικά. Τις τελευταίες ημέρες ένα μήνυμα που εμφανίζεται μεταξύ άλλων και στις σελίδες των Πατρινών στο facebook, έχει κάνει αίσθηση και κεντρίζει την προσοχή.

«Aν κάποιος έχει μείνει χωρίς δουλειά και φαγητό, σας παρακαλώ μην πάτε για ύπνο με άδειο στομάχι.

Μην νιώθετε φόβο ή ντροπή να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα. Με μεγάλη μου χαρά θα μοιραστώ μαζί σας ότι φαγητό έχω, θα το αφήσω στη πόρτα σας και θα φύγω. Έχω μάθει ότι αν έχω φαγητό τότε μπορώ να το μοιραστώ και να φάμε και οι δύο. Ας είμαστε ευγνώμονες και λιγότερο εγωιστές.

staysafe staystrong

JoinTheCause

(Κάνε αντιγραφή και επικόλληση όπως έκανα κι εγώ, δεν είναι δικό μου όμως έτσι θα μπορείς και εσύ να βοηθήσεις το γείτονα εάν μπορείς όπως μπορείς έτσι θα καλύψουμε αλυσιδωτά όλες τις περιοχές )". 

Είναι ένα μήνυμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, άγνωστο ακριβώς από που προέρχεται, όμως, σίγουρα έχει αποδέκτες δεκάδες ανθρώπους της διπλανής πόρτας που ενδεχομένως  αυτές τις μέρες περνούν ακόμα πιο δύσκολα από τους υπολοίπους. 

Μια ακόμα αλυσίδα ανθρωπιάς που κτίζεται αυτές τις μέρες της πανδημίας μέσω των social media κα ασφαλώς συγκινεί.