Τουλάχιστον 10.000 είναι τα προγραμματισμένα ραντεβού που έχουν ακυρωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας από τις αρχές Μαρτίου έως και σήμερα, όταν ξέσπασε η πανδημία στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστα Μάρκου που προχώρησε αυτή την αποκάλυψη, πρόκειται για ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί εντός του εξαμήνου όμως ακυρώθηκαν, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι στον "αέρα" για θέματα που αφορούν την υγεία τους.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μάρκου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που αποτελεί έναν υγειονομικό γίγαντα για όλη την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, δεν γίνεται να ασχολείται μόνο με περιστατικά κορωνοϊού.

Ο ίδιος πάντως παραδέχεται ότι ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής έχει θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τον περιορισμό του κορωνοϊού, όμως χρειάζονται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο νοσηλευτικό ίδρυμα, έτσι ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι ασθενείς.

Από την πλευρά της η 6η ΥΠΕ υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός είναι σίγουρα το σημείο αναφοράς για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αυτή την περίοδο, έχουν ακυρωθεί τα προγραμματισμένα χειρουργεία, γίνονται μόνο τα έκτακτα, τα επείγοντα έχουν κλείσει, όμως από την άλλη η προσέλευση του κόσμου τουλάχιστον στο ΠΓΝΠ έχει μειωθεί.

Τόσο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όσο και ο Άγιος Ανδρέας όχι μόνο δεν έχουν παραλύσει, αλλά βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για κάθε περιστατικό, υποστηρίζουν στην 6η ΥΠΕ.