Δέχεται επιθέσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ασκεί κατά μέτωπον επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικά στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Η τελευταία επίθεση που δέχτηκε ήταν από τον πρώην διευθυντή Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Θανάση Καρτερό, ο οποίος τον επέκρινε επειδή δεν κατεδαφίζει τις προσπάθειες του κ. Τσιόδρα, σε χολερικό άρθρο, στην «Αυγή», με τίτλο «Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Ανδρέας Ξανθός, στο φιλο-συριζαϊκό σάιτ tvxs, παρά τις επιθετικές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ερωτήσεις του δημοσιογράφου, απάντησε με μέτρο και σύνεση, ενώ επέμεινε να χαρακτηρίζει τον Σωτήρη Τσιόδρα «εξαιρετική επιλογή».

Ερώτηση: Πίσω από τον κύριο Τσιόρδα και άλλους έγκριτους επιστήμονες, υπάρχει σοβαρή και οργανωμένη ομάδα ειδικών για την αντιμετώπιση της κρίσης;

Απάντηση Ξανθού: «Ο κ. Τσιόδρας είναι μια εξαιρετική επιλογή για την εποπτεία της πανδημίας και το συντονισμό του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο πεδίο της λοιμωξιολογίας-επιδημιολογίας. Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι στη σωστή κατεύθυνση και ο αναγκαίος πολιτικός έλεγχος και η κριτική πρέπει να αφορούν την επάρκεια, την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην υλοποίηση τους. Αν υπάρχουν – και είναι λογικό να υπάρχουν σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση – επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, είναι καλό να κατατεθούν επίσημα και τεκμηριωμένα για επιστημονικό διάλογο στην αρμόδια Επιτροπή και όχι να αναπαράγονται άκριτα στη δημόσια συζήτηση από μη ειδικούς. Είναι η ώρα της συστράτευσης και θετικής συμβολής του επιστημονικού κόσμου και όχι η ώρα της αντιπαράθεσης και του διαγκωνισμού για την επιστημονική «αυθεντία» και το ρόλο καθενός», δήλωσε.

Ο δημοσιογράφος του σάιτ παρακινεί, επίσης, τον Ανδρέα Ξανθό, να επιτεθεί συνολικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού, αλλά εκείνος εμμένει σε μια αντικειμενική ανάλυση:

Ερώτηση: Κύριε Ξανθέ, στελέχη της κυβέρνησης και ο φιλοκυβερνητικός τύπος υποστηρίζουν, ότι η χώρα μας πρόλαβε να θωρακιστεί έγκαιρα με αποτέλεσμα η κατάσταση να φαίνεται ελεγχόμενη για την ώρα. Το συμμερίζεστε;

Απάντηση: «Αυτό που ισχύει χωρίς αμφιβολία είναι ότι, μέχρι στιγμής, η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα έχει βραδύτερους ρυθμούς και η αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα των ανθρώπων του χρειάζονται διασωλήνωση (αυτός είναι ο πιο ευαίσθητος δείκτης), είναι διαχειρίσιμη. Υπάρχει μια βάσιμη αλλά σαφώς συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι θα αποφύγουμε μια ανεξέλεγκτη διασπορά του κοροναϊού τύπου Ιταλίας και Ισπανίας, δηλαδή μια δυσβάστακτη υγειονομική τραγωδία. Σ’ αυτό έχουν συντελέσει αρκετοί παράγοντες: H έγκαιρη λήψη των πρώτων περιοριστικών μέτρων (κλείσιμο σχολείων-Πανεπιστημίων, απαγόρευση μεγάλων συναθροίσεων, αναστολή λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και αναψυχής) που εισηγήθηκαν οι ειδικοί επιστήμονες, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο...»
Και αιχμές Νίκου Φίλη κατά Καρτερού

Ας σημειωθεί ότι και ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης «άδειασε» σήμερα τον Θ. Καρτερό και δεν ενστερνίστηκε την ολομέτωπη επίθεση που του κάνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μιλώντας για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και το σχέδιο οικονομικής στήριξης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο «Θέμα 104,6».

Όπως είπε, ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις ενώ τόνισε ότι κάθε απόγευμα «ακούει ευλαβικά τον Σωτήρη Τσιόδρα».