Είναι μόλις 20 ετών και λατρεύει το πόλο έχοντας ασχοληθεί με αυτό από μικρή.

Η Ιωάννα Λυκοθανάση είναι αθλήτρια της ΝΕΠ και η πανδημία βρήκε την ομάδα της, αλλά και την ίδια σε μία από τις καλύτερες της χρονιές.

Έχοντας ασχοληθεί με τον αθλητισμό, έχει μάθει στη ζωή της να είναι δραστήρια και να μην κάθεται εύκολα στο σπίτι, μένοντας αδρανής. Πέρα από αθλήτρια της ΝΕΠ, είναι φοιτήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ ασχολείται κα με το μόντελινγκ έχοντας μία ιδιαίτερη σχέση με τον φακό, έχοντας κάνει ήδη ορισμένες δουλειές.

Ωστόσο, όλα αυτά μπορεί να περιμένουν να περάσει το διάστημα της καραντίνας. Η 20χρονη έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και μέσα από το patrasevents.gr στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας στη γενιά της που ζει αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

P.E. Πού βρήκε εσένα και την ομάδα σου η πανδημία του κορωνοϊού;

Ι.Λ.:Η πανδημία που έχει ξεσπάσει αυτό τον καιρό δυστυχώς έκανε εμένα και την υπόλοιπη ομάδα μου να είμαστε σε αδράνεια. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι ευχάριστο γιατί ήμασταν σε ένα πολύ καλό σημείο.

Είχαμε την ευκαιρία να τα πάμε πολύ καλά και να αποδείξουμε γιατί βρισκόμαστε στην Α1 εθνική, επίσης χάσαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε για πρώτη φορά στα final4. Δυστυχώς κλειστήκαμε στο σπίτι.


P.E. Πώς θα χαρακτήριζες την μέχρι τώρα πορεία της ΝΕΠ για φέτος;

Ι.Λ.: Η μέχρι τώρα πορεία μας ήταν πολύ καλή, φυσικά είχαμε και τις αναποδιές μας όπως όλες οι ομάδες, αλλά δεν θα τα παρατούσαμε ποτέ και ήμασταν έτοιμοι για πολύ μεγάλα βήματα.

P.E. Τι βλέπεις να γίνεται με το υπόλοιπο της αγωνιστικής σαιζόν;

Ι.Λ.: Μετά από όλα αυτά που συναινούν στον κόσμο θεωρώ πως η σεζόν αυτή θα ακυρωθεί ή θα συνεχιστεί μόλις τελειώσουν όλα αυτά..Προφανώς είναι κρίμα και άδικο που όλα αυτά που χτίσαμε πήγαν χαμένα γιατί οι μέρες που είμαστε εκτός είναι πολλές.

P.E. Τι σε ανησυχεί εσένα ως νέο άνθρωπο στο θέμα της πανδημίας. Το τώρα ή το μετά;  

Ι.Λ.: Θεωρώ ότι ο ιός αυτός ιατρικά είναι επικίνδυνος ειδικά στις ευπαθείς ομάδες. Παρ όλα αυτά εγώ φοβάμαι το μετά γιατί όλο αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλου του κόσμου γιατί πρόκειται περί οικονομικού πολέμου και όχι για μια πανδημία. Αυτό φυσικά είναι προσωπική μου άποψη.

Καλό είναι όλοι να ακολουθούμε πίστα τα μέτρα και να προσέχουμε όπως θέλουμε τον εαυτό μας όχι μόνο για εμάς αλλά και τους γύρω μας.

P.E. Πιστεύεις ότι ο ιός θα αλλάξει άρδην την κατάσταση και τις συνθήκες στον αθλητισμό;

Ι.Λ.: Δεν θεωρώ ότι είναι ο ιός ικανός να αλλάξει την κατάσταση του αθλητισμού. Ίσα ίσα πιστεύω ότι θα δώσουμε περισσότερη αξία και πάθος σε αυτό που κάνουμε μετά από όλα αυτά. Αρκεί να περιμένουμε να ξεσπάσει όλο αυτό. Και όλα θα γίνουν! 


P.E. Τι είναι αυτό που έχεις αγαπήσει στο πόλο;

Ι.Λ.: Από 3μισι χρόνων βρίσκομαι σε μια πισίνα, όπως και η οικογένεια μου. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα άθλημα το οποίο με εμπνέει συναισθηματικά από πολύ μικρή

Το αγαπάω, το θεωρώ ξεχωριστό, και θεωρώ πως δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας. Αυτό που έχω αγαπήσει πιο πολύ είναι ότι συνδυάζω και πάθος και ομαδικότητα και πολλά συναισθήματα, μου έχει αφήσει τόσες εμπειρίες και μαθήματα που καθένας θα τα ζήλευε.

P.E. Η ΝΕΠ τι σημαίνει για σένα και πώς έχει ταιριάξει μαζί της;

Ι.Λ.: Η πρώτη μου ομάδα ήταν ο ΝΟΠ. Εκεί ξεκίνησα το πόλο σαν χόμπι. Η ΝΕΠ μου έμαθε πως να το εξελίξω  και αυτό αγάπησα σε εκείνη. Επειδή με στήριξε και επένδυσε σε εμένα και τις δυνατότητες μου. Και το σωματείο και το προπονητικό team καθώς και η κερκίδα που για εμένα είναι το πιο σημαντικό!

P.E. Τι σου έχει λείψει περισσότερο από τον πόλο στο διάστημα αυτό της αδράνειας; 

Ι.Λ.: Αυτό που μου έχει λείψει πιο πολύ είναι οι φίλες και συναθλήτριες μου και ο προπονητής μου! Είναι γενικά η καθημερινότητα που είχα και επειδή είμαι ένας άνθρωπος που μέσα στην μέρα κάνω πολλά πράγματα νιώθω πολύ άσχημα που κάθομαι!


P.E. Πώς συνδυάζεις τις σπουδές σου με τον αθλητισμό; Ποιες οι δυσκολίες;

Ι.Λ.: Το να μπορείς να συνδυάσεις σπουδές και αθλητισμό είναι πολύ δύσκολο όμως με πρόγραμμα και θέληση όλα γίνονται. Η δυσκολία είναι ο χρόνος. Είναι δύσκολο να τα χωρέσεις όλα μέσα στην μέρα, αλλά τα καταφέρνω.

P.E. Δύο λόγια για το μόντελινγκ… Τι σου αρέσει σε αυτό;

Ι.Λ.: Μου αρέσει να βγάζω τα συναισθήματα μου σε εικόνες. Αυτό που μου αρέσει παραπάνω είναι να δείχνω τον εαυτό μου μέσα από τον φακό..όμως η δουλειά δεν είναι πάντα τέτοια. Όταν διαφημίζεις ένα προϊόν πρέπει να το εκθειάσεις. Αυτό μου αρέσει. Να δείχνω όσο καλύτερα μπορώ αυτό που φοράω και αυτό που προωθώ.

P.E. Πες μου μια ευχή που θα έκανες για τον κόσμο;

Ι.Λ.: Εύχομαι σε όλο τον κόσμο κουράγιο και δύναμη ειδικά στους ανθρώπους που παλεύουν για την ζωή τους αλλά ακόμα πιο πολύ κουράγιο στους εθελοντές που βοηθούν τον κόσμο στις δυσκολίες.