Σε πλήρη ετοιμότητα είναι όλες αυτές τις μέρες το ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδος για τα περιστατικά κορωνοϊού, έχοντας συνδράμει και αυτό από την πλευρά του στη μη περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού στην περιοχή μας. 

Η νέα διοικήτρια του ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδος Αγγελική Κανελλοπούλου και τα υπόλοιπα στελέχη, είναι σε άμεση συνεργασία τόσο με τα νοσοκομεία του ΠΓΝΠ και του Αγίου Ανδρέα, όσο και με τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής για την άμεση μεταφορά των περιστατικών που χρειάζονται. 

Υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί για τη διακομιδή και την μεταφορά των ύποπτων ή ακόμα και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κάτι που έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στον περιορισμό της πανδημίας, στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος. 

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν εκπαιδευτεί για αυτόν τον σκοπό έχουν εξοπλιστεί με τις ειδικές στολές που χρειάζονται, έτσι ώστε να γίνεται η κάθε μεταφορά με ασφάλεια.

Σε γενικές γραμμές το ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδος και το προσωπικό του βρίσκεται όλο το 24ώρο σε ετοιμότητα και επιφυλακή αυτές τις μέρες της πανδημίας.