Ερώτηση του Απόστολου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης – Ελληνικής Λύσης, προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Αναλυτικά:

"Πάνω από 27 ώρες, δεκάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά δεν είχαν νερό σε πολλές περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, ενώ υπάλληλοι του Δήμου επισκέπτονταν περιοχές και μοίραζαν μπουκάλια νερού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε πρώτη φάση το πρόβλημα.

Μετά από πολλές προσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, επισκευάστηκε η βλάβη στον «σπασμένο» αγωγό του δικτύου ύδρευσης και η ζημιά εντοπίστηκε καθώς το νερό από τον αγωγό διέρρεε στο αποχετευτικό δίκτυο. Ο αγωγός που προκάλεσε πονοκέφαλο σε μεγάλο αριθμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προσωπικού της ΔΕΥΑΠ, από τους πρώτους που εγκαταστάθηκαν πιλοτικά περίπου το 1994, όταν εξελίχθηκε το μεγάλο πρόγραμμα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Πάτρας.

Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να ξεκινήσουν τάχιστα τα απαραίτητα έργα στήριξης και υποστύλωσης του αγωγού, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει μεγαλύτερη ζημία, η οποία θα στοιχίσει όχι μόνο οικονομικά, αλλά θα θέσει και σοβαρό ζήτημα υδροδότησης στον Δήμο της Πάτρας.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε, κ. Υπουργέ:

Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τις ρωγμές στον κεντρικό αγωγό ύδατος που υδροδοτεί όλη την Πάτρα';