Η υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας Μάχτα Τεμίντου αναγνώρισε χθες Κυριακή ότι 1.332 στελέχη του υγειονομικού προσωπικού στη χώρα της Ιβηρικής έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων LUSA. Η υπουργός διευκρίνισε ότι στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται 231 στελέχη του ιατρικού προσωπικού, 339 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού και άλλοι 762 εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων που εργάζονται σε νοσοκομεία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσέλαβε 500 επιπλέον νοσηλευτές και νοσηλεύτριες στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Τεμίντου τόνισε πως το υπουργείο της καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπίσει πού εντοπίζονται οι «πιθανές αδυναμίες» στην προστασία των επαγγελματιών της υγείας, ανέφερε το LUSA.

Σύμφωνα με την υπουργό, μόνο οι σοβαρότερες περιπτώσεις και ιδίως οι ασθενείς σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση μπορούν να παραμένουν σε νοσηλεία, ώστε να εξασφαλιστεί πως τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν, καθώς η πίεση αυξάνεται ολοένα περισσότερο για το σύστημα υγείας.Η Πορτογαλία θρηνεί 295 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ενώ τα κρούσματα μόλυνσης έχουν φθάσει τα 11.278, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο επιδημιολογικό δελτίο που δημοσιοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί 1.084 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι 267 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Πηγή: ΑΜΠΕ, Xinhua