Ο κορωνοϊός της έκοψε τα φτερά;

Όχι ακριβώς, απλώς η θεά της άμμου, όπως λέγεται χαϊδευτικά από τα ΜΜΕ της Κύπρου, η Πατρινή Μαριώτα Αγγελοπούλου, ετοιμαζόταν και για άλλα ταξίδια, έχοντας προγραμματίσει να συμμετάσχει στο τουρνουά beach volley World Tour Star 3, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 17 Μαρτίου στην παραλία Coolangata, στην Αυστραλία.

Εκεί θα έπαιζε μαζί με την συμπαίκτρια της Ντάρια Γκουσάροβα απέναντι σε αρκετές αθλήτριες της παγκόσμιας ελίτ. Η28χρονη αθλήτρια της Παναχαϊκής όπως καταλαβαίνετε δεν πήγε πότε στην Αυστραλία, σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας της, καθώς η πανδημία φρέναρε τα πάντα.

Όμως η ίδια όπως τονίζει σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο αθλητικό site της Κύπρου Goal News Cy, παραμένει αισιόδοξη. Άλλωστε έχει ζήσει πολλά στην καριέρα της και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνείς διοργανώσεις του beach volley.

Η Μαριώτα Αγγελόπουλου στη συνέντευξη αυτή παραδέχεται ότι της λείπει το φιλέ όσο ποτέ άλλοτε. «Μου λείπει πάρα πολύ. Δεν θυμάμαι να απέχω από τα φιλέ τόσο μεγάλο διάστημα όσο διαρκεί η καραντίνα από τότε που ξεκίνησα το βόλεϊ! Περισσότερο μου λείπουν οι συμπαίκτριές μου, το ανθρώπινο στοιχείο, αυτό που μας έχουν στερήσει κυρίως.

Οι άνθρωποι, οι αθλητές δημιουργούν τη μαγεία και την εξαιρετική ατμόσφαιρα στα γήπεδα! Το βόλεϊ είναι συλλογικό άθλημα, είμαστε δεμένες μεταξύ μας και παίζουμε η μία για την άλλη».


Όσο για το πώς περνάει τις μέρες της καραντίνας; «Οφείλουμε να μείνουμε σπίτι και να δουλέψουμε όσο μπορούμε από εκεί, όπως γίνεται και στα υπόλοιπα επαγγέλματα, ώστε να είμαστε όσο καλύτερα γίνεται έτοιμοι, όταν επανέλθει η κατάσταση στην κανονικότητα» τονίζει στον δημοσιογράφο Χρίστο Θεοχάρους.

«Η είσοδος σε γήπεδα και παραλίες απαγορεύεται γι’ αυτό κάνω ασκήσεις φυσικής κατάστασης στο σαλόνι, λάστιχα, διάδρομο, ball control στον τοίχο, ενώ βλέπω αρκετούς αγώνες από βιντεοσκόπηση.

Τους δικούς μου αγώνες για να δω που βρίσκομαι και τους αντιπάλους, ώστε να τους καταλάβω καλύτερα. Τέλος, διαβάζω ποιοτικά βιβλία ώστε να μένει και ο νους σε εγρήγορση και προσπαθώ να προσέχω τη διατροφή μου».