Όσοι βρίσκονται αυτές τις μέρες της καραντίνας κοντά σε κάποια από τις τοιχογραφίες που φτιάχτηκαν στο πλαίσιο του Artwalk φέστιβαλ της Πάτρας, είναι τουλάχιστον από τους τυχερούς κάπως της υπόθεσης αυτού του εγλωβισμού εξαιτίας της πανδημίας ή του "Μένουμε Σπίτι". 

Βγαίνοντας στο μπαλκόνι τους μπορεί να αντικρίσουν λίγο χρώμα, λίγη φαντασία και να ξεφύγουν από το σκοτάδι των ημερών και τις μαύρες ειδήσεις που βλέπουμε στην τηλεόραση. 

Βλέπετε, η Art in Progress και ο Κλεομένης Κωστόπουλος πρόλαβαν πριν από την εποχή του κορωνοϊού να βάλουν λίγη τέχνη στην πόλη μας και να την αναδείξουν ως πόλη των τοιχογραφιών. Μακάρι μάλιστα να βάλουν ακόμα περισσότερη όταν με το καλό περάσει αυτή η πανδημία. 

Στο θέμα μας τώρα. Στους ακόμη πιο τυχερούς της καραντίνας είναι όσοι μένουν κοντά σε αυτή την τοιχογραφία που δημιούργησε το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Αμερικάνος καλλιτέχνης Bumblebee Loves You, εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη 32-36. 

Μια τοιχογραφία που ξύπνησε το παιδί μέσα μας και αποτελεί την πιο παιχνιδιάρικη της πόλης. Ένα έργο που αν μη τι άλλο έχουμε ανάγκη όλοι μας να δούμε αυτές τις μέρες βάζοντας λίγη αισιοδοξία στη ζωή μας ή καλύτερα στον εγκλωβισμό μας...

Η φωτογραφία είναι της Maria Marisa Christopoulou.