Ξύπνησε σχολικές αναμνήσεις σε πολλούς Πατρινούς η ανάρτηση του Άρη Μπετχαβά στα social media από τις τσιμεντένιες κερκίδες του σχολικού συγκροτήματος Τεμπονέρα. 

Αναμνήσεις σε γενιές τουλάχιστον τριών δεκαετιών από την εποχή του '70, του '80, του '90, αλλά και μετέπειτα, καθώς μιλάμε για ένα από τα πιο ιστορικά σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας από το οποίο πέρασαν εκατοντάδες Πατρινοί. 

Οι τσιμεντένιες αυτές κερκίδες ήταν για όσους είχαν καθίσει σε αυτές, το βασικό μέρος για να περάσουν τις ώρες του διαλείμματος, να κουτσομπολέψουν και να κάνουν πλάκες με τους συμμαθητές τους, ενώ αρκετοί όταν έκαναν κοπάνα από το μάθημα και δεν έφευγαν για να πάνε για φλίπερ στον Ανέστη ή στον Σταυριανό στα Ψηλαλώνια, εκεί την έβγαζαν. 

Πολλές φορές εκεί δίνονταν και τα πρώτα ερωτικά ραντεβού όταν ένα αγόρι είχε φροντίσει να δείξει το ενδιαφέρον του (συνήθως μέσω τρίτων, δεν υπήρχε facebook) σε μία κοπέλα από άλλο τμήμα ή ακόμα και σχολείο.

Εξάλλου, οι κερκίδες χρησίμευαν και ένα "φεγγάρι" για να βλέπει κανείς όσους έπαιζαν μπάσκετ, καθώς τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90 οι μπασκέτες ήταν κοντά σε αυτές. 

Φυσικά αρκετοί μαθητές, αλλά και εξωσχολικοί άραζαν και το βραδάκι, κάνοντας στα κρυφά τα πρώτα τους τσιγάρα. Αναμνήσεις.

Οι κερκίδες αυτές διαλύθηκαν πριν από δύο τρία χρόνια όταν μπήκαν οι μπουλντόζες του δήμου για να προχωρήσουν στην κατασκευή του σχολικού κτιρίου που στο μεταξύ είχε και αυτό γκρεμιστεί αφού είχε κριθεί ετοιμόρροπο μετά τον σεισμό του 2008. 

Τελικά ούτε το σχολείο έχει ανεγερθεί (τουλάχιστον ακόμα αφού εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα), ούτε ο τσιμεντένιες κερκίδες που για πολλούς Πατρινούς είναι συνδυασμένες με τις μαθητικές τους αναμνήσεις, υπάρχουν πλέον. 

(Η φωτογραφία είναι του Αναστάσιου Πολατόγλου).