Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος σε δημόσια επιστολή προς τα μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων αναφέρει:

"Το τοπικό συντονιστικό όργανο του Δήμου Πατρέων του οποίου είμαι μέλος δεν συνεδρίασε ποτέ για τον Κορονοϊό το 2020. Ούτε επιδιώχθηκε τηλεσυνεδρίαση. Θα έπρεπε αυτό να έχει γίνει εξ αρχής, διότι υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία την πρωτοβουλία όφειλε να την έχει ο Δήμος.

Εκτός κιαν η πείρα όσων συμμετέχουμε δεν είναι προς αξιοποίηση, αλλά περιττεύει. Ο απόλυτος συγκεντρωτισμός  οδήγησε ακόμη και τον Δήμο Πατρέων να απολογείται για ατολμία να προστατεύσει την δημόσια υγεία. Αυτά τα λάθη είναι απαράδεκτα, την στιγμή που ο Δήμος ως αυτοδιοίκηση είναι οργανισμός Δημοσίου Δικαίου και όχι συνδικαλιστικό όργανο διαμαρτυρίας. Θα μπορούσαμε και οφείλουμε να δούμε, πως θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ποια και πότε, καταστήματα και επαγγέλματα θα ανοίξουν και θα ξαναλειτουργήσουν. Με τι ρυθμούς θα γίνει η επαναδραστηριοποίηση όλου του κύκλου των υπηρεσιών και της παραγωγής. Αυτά τα θέματα τα θέτω δημοσίως καθώς φοβάμαι, πώς δεν έχει υπάρξει επεξεργασμένο πλήρες σχέδιο με όλους τους κανόνες και τις εξειδικεύσεις προς εφαρμογή. Χρονοδιάγραμμα, μέθοδοι, έλεγχοι, προστατευτικά μέσα κλπ. Επίσης επειδή ζητούσα υποχρεωτική χρήση μάσκας  και έστειλα πολλά e mail στην ηγεσία που χειρίζεται το θέμα, επιτέλους το ξεκαθάρισαν. Δεν υπήρχε επαρκής αριθμός και κυριαρχούσαν φόβοι για λάθος χρήση της. Η χρήση τείνει τώρα να είναι υποχρεωτική, αλλά με τρόπο που δεν θα συσσωρεύει τον πιθανό ιό απέξω και μετά θα αφαιρείται απρόσεκτα.

Η λύση της πάνινης μάσκας (ανά 3ωρο) που κάθε μέρα θα πλένεται και θα αποστειρώνεται κερδίζει κάθε μέρα ως επιλογή. Κλείνω με μια καλόπιστη παράκληση. Πολλές φορές κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία. Όταν διακυβεύεται η ασφάλεια των πολιτών δεν χωράνε ούτε κόμματα, ούτε αλληλοϋπονόμευση, ούτε σκοπιμότητες, παρά μόνο σεμνό καθήκον και χρέος για προσεκτικές μελετημένες ενέργειες, δίχως λάθη. Το πρόβλημα θα διαρκέσει επι μακρόν, άρα τώρα να εκπονήσουμε τα σχέδια μας για κάθε φάση και περίπτωση!"