Οι έκτακτες συνθήκες λόγω κορoναϊου, φέτος μας επιφύλαξαν έναν διαφορετικό εορτασμό του Πάσχα.

Οι Έλληνες θα παραμείνουν στις πόλεις και θα κάνουν Πάσχα στο σπίτι, χωρίς σούβλισμα αρνιού και ταξίδι στο χωριό.

Οι αστυνομικές αρχές φοβούνται ότι αρκετοί θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να φτάσουν στο χωριό τους.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέο πακέτο μέτρων για τον περιορισμό των μετακινήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν εκτός νομού μόνο με έντυπο από το Taxis που θα δηλώνει ότι το μέρος στο οποίο μεταβαίνουν είναι η μόνιμη κατοικία τους, ενώ δε θα μπορούν να επιστρέψουν.

Λειτουργίες θα γίνονται σε κάποιες εκκλησίες σε κάθε περιφέρεια και θα μεταδίδονται τηλεοπτικά για να μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος θέλει από το σπίτι του.

"Μπλόκα" στις εθνικές οδούς

Μεγάλο μπλόκο έχει στήσει η αστυνομία στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας από τις οποίες κανείς δεν περνάει χωρίς έλεγχο.

Σε όλο το μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου είναι έντονη η παρουσία από περιπολικά αυτοκίνητα όσο και από μοτοσικλέτες της ΕΛΑΣ και οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους είτε με σταθερά μπλόκα είτε εν κινήσει όπου καλούν τους προπορευόμενους οδηγούς να σταματήσουν τα οχήματά τους για να τους ελέγξουν.

Ολυμπία οδός, Ιόνια οδός, Πατρών-Πύργου , γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου θα βρεθούν στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί, ότι δεν θα γίνει μετακίνηση πληθυσμών και ιδιαίτερα μετακίνηση από τα αστικά κέντρα προς τα χωριά για τον εορτασμό του Πάσχα.

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή, έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο, που αφορά στα σημεία των ελέγχων με ιδιαίτερη έμφαση στην Ολυμπία και Ιόνια οδό, αλλά και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το σχέδιο του λιμενικού σώματος σε ότι αφορά την πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου, αλλά και στη λειτουργία της πoρθμειακής γραμμής Κυλλήνης – Ζακύνθου , Ηγουμενίτσας Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας – Παξών.

Ειδικό βάρος θα δοθεί επίσης σε ότι αφορά τον έλεγχο των μετακινήσεων και στους ορεινούς και ημιορεινούς προορισμούς της Αχαϊας , της Ηλείας και της Αιρψλοακαρνανίας, όπως τα χωριά της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων, τα χωριά της ορεινής Αιγιάλειας, η περιοχή της Ανδρίτσαινας στην Ηλεία και της Φολόης και όλη η ορεινή Ναυπακτία.