Πώς θα σας φαινόταν αν στο διάστημα που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας εξαιτίας της πανδημίας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όταν ανοίγαμε τα παράθυρα μας και τις εξώπορτες μας να ακούγαμε μουσική που θα ερχόταν από το μουσικό άρμα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου της Πάτρας;

Δεν θα μας ανέβαζε κάπως τη διάθεση που όσο να 'ναι αυτές τις μέρες είναι πεσμένη και δεν θα αποτελούσε η μουσική μία αφορμή για να πάρουμε δύναμη και να βρούμε την κατάλληλη ψυχολογία για να αντεπεξέλθουμε μπροστά σε αυτό που μας συμβαίνει; 

Η ιδέα είναι του γνωστού Πατρινού Δημήτρη Τουλιάτου και αναρτήθηκε στα social media. H πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή τη βρήκε αρκετά ενδιαφέρουσα και απαντώντας στον κ. Τουλιάτο ανέφερε ότι θα κοιτάξει αν μπορεί να υλοποιηθεί. 

«Πράγματι είναι μία υπέροχη ιδέα για αυτές τις μέρες της καραντίνας και είναι μες στις σκέψεις μας για να δούμε πώς θα μπορούσε αυτή να πραγματοποιηθεί» τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr. «Θα το ψάξουμε το θέμα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό και θα δούμε πώς και αν θα το υλοποιήσουμε».

Αυτό που χρειάζεται για να γίνει η όμορφη αυτή σκέψη πραγματικότητα είναι δύο εργαζόμενοι, ο ένας να οδηγάει το τρακτέρ που θα έχει πίσω του το μουσικό άρμα και ο άλλος ένας dj που θα επιλέγει τις μουσικές που θα ακούγονται στους δρόμους της Πάτρας.

Εννοείται ότι ο δήμος και ο Καρναβαλικός Οργανισμός για να υλοποιήσει αυτή την ιδέα θα πρέπει να έχει φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια για τη διασφάλιση της υγείας των δύο εργαζομένων και να έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια και από την Αστυνομία.

Βρισκόμαστε άλλωστε εν μέσω πανδημίας και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Πάντως, είναι μία όμορφη σκέψη που αξίζει τουλάχιστον να ερευνηθεί.

To κείμενο της ιδέας του Δημήτρη Τουλιάτου

Ο κ. Τουλιάτος στο facebook την ανέπτυξε ως εξής: "Φαντάσου λοιπόν όλη την ερχόμενη εβδομάδα, με το καιρό να γλυκαίνει, να είχαμε ένα πρόγραμμα μουσικής από το μουσικό άρμα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου στις πλατείες και τις γειτονιές μας!

Με μουσικές από τις εξαιρετικές ηχογραφήσεις της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Θανάσης Τσιπινάκης να γλυκαίνει τις καρδιές μας για 1-2 ώρες. Με πρόγραμμα εμφανίσεων που θα το ξέρουμε από πριν και θα το προσμένουμε.

Από την Πλ. Ελευθερίας και τα Ζαρουχλέικα, στα Ψηλαλώνια, στο κέντρο, τις εργατικές, την Αγ. Σοφιας, την Αγυιά... Παντού! Να ανοίξουμε τα παράθυρα και τα μπαλκόνια μας, να αφήσουμε τη μουσική να γαληνέψει για λίγο τις καρδιές μας".