Μπορεί η Ηλεία και η Ζάκυνθος να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των περιοχών με τη μεγαλύτερη καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, όμως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αυτό που κάνει αίσθηση είναι ότι υπάρχει και ένας νομός που ανήκει στις ελάχιστες αυτές περιοχές της επικράτειας που δεν έχουν μέχρι ώρας κανένα κρούσμα του φονικού ιού. 

Μιλάμε για τον νομό της Αιτωλοακαρνανίας στον οποίο μέχρι ώρας τουλάχιστον δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα. Το ίδιο ισχύει και για έναν άλλον κοντινό νομό στην περιοχή την Φωκίδα. Είναι και οι δύο στις πέντε συνολικά περιοχές της Ελλάδος που δεν έχουν κρούσμα. 

Η Ηλεία αντίθετα βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας του ΕΟΔΥ, ενώ η Ζάκυνθος στην τέταρτη. Το θετικό είναι ότι στην περίπτωση της Ηλείας δεν υπάρχει κανένα νέο κρούσμα στα τεστ τουλάχιστον που τα αποτελέσματά τους έχουν γίνει γνωστά.

Όσο για την Αχαΐα βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας, κάτι εξίσου ελπιδοφόρο αν σκεφτεί κανείς ότι στην πρωτεύουσα της υπάρχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που αποτελεί ένα νοσοκομείο αναφοράς όχι μόνο για τη Δυτική Ελλάδα, αλλά για όλη την Πελοπόννησο.