Σε θέση ετοιμότητας βρίσκονται στο ίδρυμα της Κιβωτού της Αγάπης εν μέσω της πανδημίας, έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα διασποράς του φονικού ιού. 

Το ίδρυμα της Κιβωτού της Αγάπης αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση στις μέρες που διανύουμε αφού τα μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς η παραμικρή προσβολή σε κάποια από τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. 

Οι άνθρωποι της διοίκησης του ιδρύματος το γνωρίζουν καλά αυτό και έτσι έχουν φροντίσει να πάρουν τα μέτρα τους. Το μεγάλο όμως πρόβλημα έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό του ιδρύματος. 

Αυτή την περίοδο το ίδρυμα έχει 70 παιδιά. Το προσωπικό του ιδρύματος για να φροντίσει τα παιδιά αυτά το καθένα εκ των οποίων αποτελεί και μία ξεχωριστή περίπτωση χρειάζεται να είναι εξειδικευμένο και να γνωρίζει από αυτές τις καταστάσεις. 

Όμως ορισμένοι από τους εργαζόμενους αξιοποιούν την άδεια ειδικού σκοπού που προβλέπεται εν μέσω πανδημίας, με αποτέλεσμα το προσωπικό να έχει μειωθεί σε ώρες που οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες. 

Για αυτό και η διοίκηση έχει ζητήσει έκτακτες προσλήψεις, με τον αντιπεριφειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο να έχει στείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο Υγείας.

Πάντως, από πλευράς προστατευτικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) υπάρχει επάρκεια, ενώ επάρκεια υπάρχει και στις αποθήκες των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης.  

Όσοι όμως θέλουν να ενισχύσουν και να συνδράμουν στην προσπάθεια που κάνει το ίδρυμα για αυτά τα παιδιά μπορεί να επικοινωνήσει στο 2610 222280.