Σε μία ιδιαίτερη κίνηση προχώρησε η Ένωση Αθλοπαιδιών Πάτρας, με τη διοίκησή της να αποφασίζει να παραχωρήσει το κλειστό γυμναστήριο του σωματείου του Αγίου Διονυσίου, στη μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Σε ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρονται τα εξής: «Η Διοίκηση της ΕΑΠ, ενός από τα πλέον ιστορικά αθλητικά σωματεία της Πάτρας που «γεννήθηκε» μέσα από την ίδια την κοινωνία την οποία εδώ και 93 χρόνια υπηρετεί πιστά, συμμεριζόμενη τη δύσκολη συγκυρία και αναλαμβάνοντας το μερίδιο της συλλογικής ευθύνης και αλληλεγγύης που της αναλογεί αποφάσισε:

Να διαθέσει το ιδιόκτητο κλειστό αθλητικό της γήπεδο στην οδό Ηπείρου 8 και Φαβιέρου στην Ελληνική Πολιτεία προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, αν και εφόσον χρειαστεί, για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το γήπεδο θα βρίσκεται στη διάθεση των Υγειονομικών αρχών και των συντονιστικών οργάνων για όσο διάστημα διαρκέσει η λαίλαπα του ιού, ώστε κατά την κρίση σας και βάσει των αναγκών που υπάρχουν να αξιοποιηθεί ως ένας ακόμη χώρος για την φιλοξενία δράσεων που θα έχουν ως σκοπό την αντιμετώπιση του φονικού ιού.

‘Όπως έχει δηλώσει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός η «χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο μ’ έναν αόρατο εχθρό». Κι από την πρώτη γραμμή της «μάχης» δεν θα μπορούσε να λείπει ένας άγρυπνος «φρουρός», όπως είναι η ΕΑΠ, η οποία με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συλλογικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης αποφάσισε να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όλοι αυτές τις ημέρες «Μένουμε σπίτι» κι αφήνουμε έξω τον κορωνοϊό που μπορεί να λυγίζει την ανθρώπινη ζωή, όχι όμως και την αξιοπρέπεια και την θέληση προσφοράς.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία. Καλή Δύναμη στο δύσκολο έργο σας και καλά αποτελέσματα για το συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας».