Το δικό του αισιόδοξο μήνυμα για τον κορωνοϊό θέλησε να στείλει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος τενίστας, μέσα από συνέντευξή που παραχώρησε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά, μίλησε για το πως βιώνει τις ημέρες της πανδημίας, έδωσε συμβουλές για την καραντίνα αλλά και για την απόφαση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μιλήστε μας για την πρωτοβουλία σας να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής μαζί με τον γυμναστή σας για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα. Πώς το αποφασίσατε; Πώς μπορεί κάποιος να το ακολουθήσει; Τι πρέπει να κάνει;

-Η γυμναστική είναι μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας και σκέφτηκα ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού ο τρόπος που γυμνάζομαι θα βοηθήσει να ξεφύγουμε από την απραξία της καραντίνας και να προσφέρουμε στο σώμα μας την κίνηση, που είναι τόσο απαραίτητη για την υγεία και την ψυχολογία μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα είναι να κάνουμε κλικ στο ανάλογο link που βρίσκεται στον λογαριασμό μου, στο Ιnstagram.

Πώς βιώνετε εσείς όλο αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως με την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου;

-Όπως όλοι μας, έτσι και εγώ προσπαθώ να διαχειριστώ τον χρόνο μου κάνοντας δημιουργικά πράγματα, όπως διάβασμα, εκμάθηση ξένων γλωσσών, συγγραφή κειμένων, μαγειρική, home cinema. Απλά προσπαθώ να αξιοποιήσω όσο γίνεται καλύτερα το μυαλό μου, να το εκπαιδεύσω. Γιατί όπως πολύ σωστά λέγανε και οι πρόγονοί μας: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Αποτελείτε πρότυπο στον αθλητισμό και έχετε αναρίθμητους θαυμαστές. Τι συμβουλή θα δίνατε σε αυτούς;

-Να διαβάζουμε βιβλία, σχολικά και εξωσχολικά. Εγώ παίζω παιχνίδια επιτραπέζια με τα αδέρφια μου και τους γονείς μου, ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, κάνω γυμναστική εάν μπορώ να βγω έξω και κάνω υπομονή. Το ίδιο να κάνετε και εσείς και σύντομα θα ξαναδείτε την παρέα σας και τους φίλους σας.

Πιστεύετε ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο;

-Εάν δουλέψουμε όλοι με υπομονή και ενωμένοι προς τον ίδιο σκοπό, εάν οι πολίτες, η Πολιτεία και οι κυβερνήσεις συνεργαστούν μεταξύ τους και κρατήσουν τη στάση ευθύνης που τους αναλογεί, είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουμε.

Είχατε κάποιο δικό σας πρόσωπο που νόσησε από τον νέο κορωνοϊό;

-Στην οικογένειά μου όχι, αλλά στην ευρύτερη οικογένεια του τένις υπάρχουν γνωστοί μου που είχαν συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ωστόσο, το αντιμετώπισαν ψύχραιμα και χωρίς φόβο, με καλή διατροφή και ξεκούραση.

Αναφορικά με τα μέτρα που λήφθηκαν σε σχέση με τον αθλητισμό, πιστεύετε ότι τελικά ήταν σωστή η απόφαση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 και να μετατεθούν για το καλοκαίρι του 2021;

-Η απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλων σημαντικών παγκόσμιων πρωταθλημάτων ήταν αναμφίβολα πολύ σωστή. Πάνω από όλα προέχει η υγεία των ανθρώπων, των ίδιων των αθλητών και σαφέστατα η απόλαυση ενός θεάματος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι αθλητές είναι μαζί στις εξελίξεις. Θα δώσουν την τωρινή μάχη, θα βοηθήσουν όσο μπορούν την κατάσταση και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και έρθει η ώρα, θα συνεχίσουν να δίνουν τις μάχες τους και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.