Κανένας λόγος ανησυχίας δεν πρέπει να υπάρχει με το πλοίο που βρίσκεται στο λιμάνι του Αιγίου, όπως ενημερώνει το Λιμενικό Ταμείο Αιγίου σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας ανακοινώνει την έναρξη νέων συνεργασιών με ναυτιλιακές εταιρείες/πράκτορες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ευρύ φάσμα ναυτιλιακών υπηρεσιών σε Ελλάδα, Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα. Στο πλαίσιο αυτό, φιλοξενείται εδώ και μερικές μέρες στο παλιό λιμάνι Αιγίου και το σκάφος «Breydel», τύπου βυθοκόρος που φέρει βελγική σημαία.

Η βυθοκόρος θα φιλοξενηθεί στο Αίγιο για μερικές εβδομάδες, ώσπου να αναχωρήσει για το επόμενο έργο της, ενώ στο προσεχές διάστημα αναμένεται να φιλοξενηθούν και άλλα σκάφη, ως αποτέλεσμα νέων συνεργασιών της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, (που καμία σχέση δεν έχουν με την δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού «COVID-19») με όλα τα οφέλη που προκύπτουν από την παρουσία τους και που αναφέρονται σε αύξηση θέσεων εργασίας στο λιμάνι αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας και των συνεργασιών του με ντόπιους επαγγελματίες.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας υπογραμμίζεται ότι, η υποδοχή πλοίων στις Λιμενικές Εγκαταστάσεις δικαιοδοσίας του, πραγματοποιείται σε συμμόρφωση με το Έκτακτο Νομοθετικό Έργο της Κυβέρνησης που σχετίζεται με τις θαλάσσιες μεταφορές και αφορά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα όλα τα λιμάνια λειτουργούν κανονικά αλλά δεν επιτρέπεται ο κατάπλους πλοίων και σκαφών τα είδη των οποίων περιγράφονται στα σχετικά άρθρα της νομοθεσίας, καθώς και η πραγματοποίηση διαδικασιών διασύνδεσης πλοίου-λιμενικής εγκατάστασης, όπως αυτές έχουν προσωρινά περιορισθεί για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Το πλήρωμα της βυθοκόρου παραμένει εντός του σκάφους ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ενώ τονίζεται ότι όλα τα πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι αποστέλλουν προ κατάπλου Δηλώσεις Υγείας και Ασφαλείας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό (πρόσβαση, επικοινωνίες κ.λπ.) Πλοίου-Λιμένα.

Τα προληπτικά μέτρα θα ισχύσουν για όσο διάστημα απαιτηθεί, βάσει των κατευθύνσεων που θα δοθούν από τα Αρμόδια Υπουργεία. Επιπλέον, ο Φορέας Διοίκησης και Εκμετάλλευσης του Λιμένα Αιγίου, συνεχίζει απρόσκοπτα την εφαρμογή Σχεδίων, σε συμμόρφωση με τους Διεθνείς Κώδικες, Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και την Εθνική νομοθεσία (Κώδικας ISPS, κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό, έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί στο προσωπικό ασφάλειας και τις Αρχές, από τον Υπεύθυνο Ασφάλειας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων, οδηγία διαχείρισης (επιχειρησιακές κατευθύνσεις και τήρηση αυξημένων μέτρων προστασίας), λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού «COVID-19» και στην ανάλογη κατεύθυνση κινούνται ακόμα και οι παραμικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας της λειτουργίας του λιμένα.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες και τους συνδημότες μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Γ. Χριστόπουλος"