Το απόγευμα της Τρίτης ο ράπερ Tekashi 6ix9ine αποφυλακίστηκε πρόωρα καθώς εκφράστηκαν φόβοι για την υγεία του και ενώ η Νέα Υόρκη προχωράει στην αποσυμφόρηση των φυλακών ώστε να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

O 6ix9ine, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Daniel Hernandez, εκτίει ποινή δύο ετών για συμμετοχή σε συμμορία, θα αποφυλακιζόταν πρόωρα τον Αύγουστο. Τον Μάρτιο είχε χαρακτηριστεί από δικαστή ως «πρότυπο φυλακισμένου». Η απόφαση για την απελευθέρωση του 6ix9ine πάρθηκε καθώς η Νέα Υόρκη αγωνίζεται ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Εταιρεία Νομικής Βοήθειας την Τρίτη, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 180 περιπτώσεις κορωνοϊού στις φυλακές της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται πως και ο Harvey Weinstein βρέθηκε θετικός στον ιό. Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος της πόλης Μπίλ ντε Μπλάσιο, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 900 κρατούμενοι είχαν ήδη απελευθερωθεί. Από την πλευρά του ο Lance Lazzaro, δικηγόρος του 6ix9ine, υποστήριξε ότι ο δημοφιλής ράπερ αντιμετωπίζει υψηλότερους κινδύνους από τον κορωνοϊό καθώς πάσχει από άσθμα. Όπως αναφέρει ο Guardian και άλλοι φυλακισμένοι σταρ, όπως οι R Kelly και Bill Cosby, καταβάλουν προσπάθειες για να αποφυλακιστούν πρόωρα. Ο Tekashi 6ix9ine είχε παραδεχθεί τον Φεβρουάριο του 2019 την ενοχή του για εννιά εγκλήματα ανάμεσα στα οποία η συμμετοχή σε απόπειρα φόνου και η διακίνηση ναρκωτικών. «Ζητώ συγνώμη στο δικαστήριο, σε οποιονδήποτε πλήγωσα, στην οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους θαυμαστές μου για όσα έκανα και τους απογοήτευσα», είχε δηλώσει τότε.