Συστατικά
  • 500 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 500 γρ. μακαρόνια της επιλογής
  • 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα πέστο
  • 2 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος
  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και λαδώνεις ελαφρά ένα ταψί.
  • Απλώνεις τα σπαράγγια σε μία στρώση στο ταψί και τα ανακατεύεις  με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, τα αφήνεις να κρυώσουν και τα κόβεις σε τέσσερα κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνεις.
  • Ανακατεύεις στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα σπαράγγια και τη σάλτσα πέστο.
  • Απολαμβάνεις με άφθονο τριμμένο τυρί.

Πηγή: tlife.gr