Η Κίνα τίμησε σήμερα τους χιλιάδες «μάρτυρες» που πέθαναν από την επιδημία του κορωνοϊού, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα και να ακυρώνεται κάθε ψυχαγωγική εκδήλωση.

Η ημέρα αυτή συνέπεσε με την έναρξη της ετήσιας γιορτής Τσινγκ Μινγκ κατά τη διάρκεια της οποίας εκατομμύρια Κινέζοι τιμούν τους προγόνους τους. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ημερομηνίες του παραδοσιακού κινεζικού νέου έτους, με εκατομμύρια οικογένειες να πηγαίνουν στους τάφους των προγόνων τους να τους προσφέρουν λουλούδια και να καίνε θυμίαμα.

Τρία λεπτά σιγής για τους νεκρούς του κορωνοϊού

Στις 10:00 ώρα Πεκίνου (05:00 ώρα Ελλάδας) τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής σε όλη την Κίνα προς τιμής όλων όσων πέθαναν από την επιδημία covid-19, περιλαμβανομένων των γιατρών και των νοσηλευτών. Τα αυτοκίνητα, τα τρένα και τα πλοία ήχησαν τις κόρνες τους, ενώ ακούστηκαν και οι σειρήνες της αεράμυνας.

Στην έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στο Πεκίνο ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και άλλοι πολιτικοί αξιωματούχοι τίμησαν τους νεκρούς μπροστά από τη σημαία της χώρας, με λευκά άνθη στο στήθος τους, σύμβολο του πένθους, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.