Με αφορμή τα προβλήματα που καταγράφονται στη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων της Αχαΐας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στη διπλανή πόρτα κάποιοι συνάνθρωποί μας στερούνται τα αυτονόητα: την υγεία, την οικογένεια, τη συντροφιά, το σπίτι, την αγάπη, τη ζεστασιά.

Τα προνοιακά ιδρύματα περίθαλψης (ατόμων με ειδικές ανάγκες, γηροκομεία και ορφανοτροφεία) της Αχαΐας, έχουν αποδείξει -επί σειρά ετών- το πλούσιο και αδιαμφισβήτητο κοινωνικό τους έργο.

Τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού -που ορθώς έλαβε πρώτα από όλους η Ελληνική κυβέρνηση- ενέτειναν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων, αφού πλέον η προσωρινή πρόσβαση στους εθελοντές καθίσταται αδύνατη και το μόνιμο προσωπικό σε πολλές περιπτώσεις δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού είναι δύσκολες και ο καθημερινός αγώνας τους απαιτητικός και πολυεπίπεδος, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες που είναι απαραίτητο να τηρούνται απαρέγκλιτα και στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των τροφίμων και των εργαζομένων.

Η ενίσχυση των ιδρυμάτων της Αχαΐας με εξειδικευμένο επικουρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό επείγει και πρέπει να γίνει άμεσα...»