Ο Pharrell Williams δέχθηκε επικρίσεις επειδή ζήτησε από τους θαυμαστές του να κάνουν δωρεά σε διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο καλλιτέχνης δημοσίευσε πρόσφατα ένα σύνδεσμο της σελίδας GoFundMe στο Twitter, γράφοντας: «Τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις από μάσκες, ρόμπες και άλλα αναγκαία αντικείμενα. Πρέπει να τα ανεφοδιάσουμε με προμήθειες».

«Αναλάβετε δράση, κάνετε μια δωρεά και ζητήστε από άλλους να συμμετάσχουν στον αγώνα. Είμαστε σε αυτό μαζί. Ας προστατεύσουμε όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή» σημείωσε.

Στην πλατφόρμα crowdfunding (χρηματοδότησης από το πλήθος) GoFundMe μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Ο Pharrell Williams διευκρίνισε ότι έχει κάνει δωρεά στο GoFundMe, αλλά «ήθελε να βεβαιωθεί ότι οι θαυμαστές του θα συμμετείχαν με κάποιον έναν τρόπο» αν χρειαστεί.

Ωστόσο, το μήνυμά του θεωρήθηκε άτοπο για ορισμένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως επειδή πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

«Εσύ και οι πλούσιοι φίλοι σου έχετε περισσότερα διαθέσιμα εισοδήματα, έτσι μπορείτε να δώσετε!» έγραψε ένας χρήστης σχολιάζοντας το μήνυμα του τραγουδιστή στο Twitter.

«Έχουμε δανειστεί χρήματα και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, αλλά ευχαριστούμε που μας το ζητάς» έγραψε μία θαυμάστρια.