Ειδική αναφορά κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την Πάτρα, το καρναβάλι και γενικότερα για την Δυτική Ελλάδα, θέλοντας να υπογραμμίσει τα έγκαιρα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό. 

Όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης «στην Ελλάδα ήμασταν μπροστά από τις εξελίξεις, πολύ νωρίς ορίστηκαν τα νοσοκομεία αναφοράς, έκλεισαν σχολεία και καταστήματα».

«Κινηθήκαμε με διορατικότητα και με τόλμη. Όταν ακυρώσαμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα δεν είχαμε καν το πρώτο κρούσμα.

Πήραμε μια τολμηρή απόφαση με οικονομικό κόστος το οποίο πιστώθηκαν οι πολίτες στην Πάτρα και τη δυτική Πελοπόννησο», πρόσθεσε. 

Μίλησε επίσης για την συνεργασία που είχε με τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι προς τιμή του που δέχτηκε την ακύρωση των επίσημων εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Λόγο έκανε και για τα μέτρα που πάρθηκαν στη συνέχεια μετά το ομαδικό κρούσμα της εκδρομής στους Αγίους Τόπους, τόσο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όσο και στην Δυτική Ελλάδα.