Να εκδώσει άμεσα συμπληρωματική απόφαση ενίσχυσης των μακροχρόνια ανέργων ζητά από την κυβέρνηση και τον κ. Βρούτση το ΚΙΝΑΛ.

Η παράταξη με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι 470.000 καταγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι δεν περιελήφθησαν από το πακέτο στήριξης, στο οποίο εντάσσονται 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και 800.000 επιχειρήσεις.

Για αυτούς τους ανθρώπους προκύπτει τεράστιο θέμα επιβίωσης, τονίζει το ΚΙΝΑΛ,καθώς όχι μόνο δεν μπορούν να βρουν εργασία (πανδημία, καθυστέρηση έναρξης τουριστικής περιόδου), αλλά τους ξέχασε επιδεικτικά και η πολιτεία. «Κάποιοι - 30.000- λαμβάνουν την μικρή ενίσχυση των 200 ευρώ ανά μήνα. Και ενώ παρατάθηκαν οι ενισχύσεις του ΟΑΕΔ για όσους τις ελάμβαναν το α’ δίμηνο του 2020, αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία ανέργων εξαιρέθηκε από τα μέτρα ενίσχυσης», συμπληρώνει και ζητά:

«Το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει άμεσα συμπληρωματική απόφαση ενίσχυσης αυτής της κατηγορίας των ανέργων. Κανείς μέσα στην κρίση δεν μπορεί να νοιώθει ή να παραμένει αβοήθητος, να μην έχει τα αναγκαία για την επιβίωσή του».