Τα δράματα στην εστίαση συνεχίζονται, με τους ελεύθερους επαγγελματίες όχι μόνο να ετοιμάζονται να κλείσουν τα καταστήματα τους, αλλά και να μην έχουν πλέον τρόπους για να επιβιώσουν, με τους περισσότερους από αυτούς να μένουν εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ, από τη στιγμή που είχαν πάνω από πέντε εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους. 

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρου Στεργίου, ύστερα από το θέμα που ανέδειξε το patrasevents.gr είναι χαρακτηριστική: "Χειροκρότημα για μας πότε??? Ποτέ !!

Για ακόμη μία φορά ο κλάδος της εστίασης έμεινε έξω από κάθε βοήθεια του κράτους. Ούτε επίδομα για μας καθώς το 95% του κλάδου μας απασχολεί πάνω από 5 άτομα προσωπικό.
Δεν υπάρχει ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις Κυριακές φίλοι μου.

Υπάρχουν όλες οι Κυριακές του χρόνου. 365 μέρες το χρόνο. Παραμονή Χριστουγέννων, Χριστούγεννα, Μεγάλη εβδομάδα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά, 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου, και και Δεκαπενταύγουστο.

Δεν υπάρχει Σάββατο μεσημέρι, ούτε Σάββατο βράδυ για μας. Κυριακή μεσημέρι οικογενειακή μέρα, εμείς πάντοτε μακριά από τα σπίτια μας. Είμαστε εκεί για να προσφέρουμε υπηρεσίες στους πελάτες μας.

Εστίαση λοιπόν... Αυτός ο κλάδος που έχει χτυπηθεί όσο τίποτε άλλο, ο κλάδος του εύκολου χρήματος για το κράτος, ο γυάλινος κουμπαράς πού σπάνε όλες οι κυβερνήσεις με ευκολία. 

Φτάσαμε Παρασκευή βράδυ λοιπόν στις 13 Μαρτίου να κλείνουμε ξαφνικά ενώ έχουμε κάνει όλες τις παραγγελίες μας για το Σαββατοκύριακο. Όπως φαίνεται η κατάσταση, Μάρτιο Απρίλιο, Μάιο οι επιχειρήσεις μας θα παραμείνουν κλειστές.

Με ενοίκια που είναι στα ύψη, με λογαριασμούς ρεύματος που είναι πάνω από 1500€ το μήνα. θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις μας και θα ξεκινήσουμε με 10.000 - 20.€000€ μείον το λιγότερο και χωρίς να ξέρουμε τι θα βρούμε και τι θα αντιμετωπίσουμε μπροστά μας. Και ναι αυτές οι επιχειρήσεις δεν θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Το χειρότερο... Υπάρχουν οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτά τα λεφτά και περιμένουν να ζήσουν τα παιδιά τους...Στην εποχή που το αίσθημα ευθύνης κυριαρχεί κάποιοι δείχνουν το αίσθημα της ανευθυνότητας προς τον κλάδο μας...". 

*Να αναφέρουμε ότι το κείμενο αυτό έγινε share στη συνέχεια από δεκάδες επαγγελματίες της Πάτρας, στον χώρο της εστίασης.