Να τα λέμε όλα... 

Έχει περάσει ένας μήνας από το Καρναβάλι της Πάτρας και όσο και αν φώναζαν τότε κάποιοι, ειδικοί και μη, χαρακτηρίζοντας τους καρναβαλιστές με διάφορα κοσημητικά επίθετα, η αλήθεια είναι μία: 

Καμία διασπορά του ιού δεν έχει προκύψει από το Καρναβάλι της Πάτρας. Όσες ιχνηλατήσεις και αν έγιναν, όσο και αν το έψαξαν κάποιοι, όσα και αν ήταν τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού με επισκέπτες που είχαν έρθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα το διήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Δύο τρία ύποπτα κρούσματα ήταν αρνητικά με τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν. Οπότε μάλλον άδικη ήταν η χολή που είχαν βγάλει αρκετοί στα social media και στις τηλεοράσεις κατά των Πατρινών και ειδικότερα κατά των καρναβαλιστών. 

Γιατί υπήρχαν και αρκετοί Πατρινοί που διαφώνησαν με τις άτυπες εκδηλώσεις και παρελάσεις που έκαναν τότε οι καρναβαλιστές και αυτό ήταν δικαίωμα τους.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να λοιδωρείς μία πόλη, σε μία φάση που ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν είχε εξελιχθεί σε πανδημία, αλλά δεν υπήρχε καν κρούσμα.

Ωστόσο, από την άλλη - επειδή πρέπει να τα λέμε - όλα η ακύρωση των επίσημων εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού από πλευράς υπουργείου και πολιτείας, μάλλον αποδείχτηκε μία σωστή κίνηση, με βάση την εξέλιξη που είχε η πορεία του ιού. 

Όπως και να έχει η Πάτρα πλήρωσε ακριβά το τίμημα του κορωνοϊού και ήταν ίσως η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που ένιωσε στο πετσί της την νέα κατάσταση που έχει προκύψει στις ζωές μας μέσα από αυτή την πανδημία. 

Κι είναι από τις πόλεις που συμμορφώθηκε - με την έννοια ότι πήρε άμεσα μέτρα σε κάθε επίπεδο - με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε η διασπορά του ιού να είναι μικρή σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας.