Τα απομνημονεύματα του Βαλ Κίλμερ αναμένεται να εκδοθούν μέσα στον Απρίλιο, όπου ο σταρ μιλά για την περιπέτειά του με τον καρκίνο. Ο ηθοποιός διεγνώσθη με καρκίνο του φάρυγγα το 2015. Στο πλευρό του στάθηκε η πρώην σύντροφός του, Σερ και ο Κίλμερ δεν ξεχνά πόσο τον στήριξε τη δύσκολη στιγμή του αν και η σχέση τους είχε τελειώσει χρόνια πριν.

Ο 60χρονος Βαλ γράφει στα απομνημονεύματά του: "Μία νύχτα ξαφνικά ξύπνησα ξερνόντας αίμα και λέρωσα το κρβάτι του. Έμοιαζε με σκηνή από τον "Νονό". Προσευχήθηκα και κάλεσα την Άμεση Βοήθεια. Μετά ενημέρωσα την οικοδέσποινά μου. Η Σερ ήρθε και με βοήθησε" λέει ενώ θυμάται ότι η σταρ του είπε ότι ο νοσηλευτής που έφθασε ήταν τόσο όμορφος που έμοιαζε με τον Γκρέγκορι Πεκ. "Παρά το γεγονός ότι ήμουν γεμάτος αίμα έπιασα το βλέμμα της και ανασήκωσα τα φρύδια μου σαν τον Γκρούτσο Μαρξ. Χουμπα χούμπα". Λέει ακόμη ότι η τραγουδίστρια ντράπηκε που πιάστηκε αλλά εκείνος ξέσπασε σε ηχηρό γέλιο. "Είμαστε εκεί, αστειευόμενοι για ομορφιά και επιθυμία ενώ εγώ μοιάζω με κασκαντέρ από την ταινία του Ταραντίνο "Reservoir Dogs" και η ζωή μου αντιμετωπίζει θανάσιμο κίνδυνο", Συνέχισαν να γελούν ώσπου του έβαλαν μάσκα οξυγόνου και άρχισαν να τσεκάρουν τις ζωτικές ενδείξεις του.

Ο Κίλμερ απαλλάχθηκε από τον καρκίνο αφού υπεβλήθη σε τραχειοτομή, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. "Γιατρεύτηκα από τον καρκίνο εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν έχει ξαναεμφανιστεί. Είμαι τόσο ευγνώμων" γράφει. Ο Κίλμερ και η Σερ είχαν σχέση αρχές του '80.