Η Πατρινή πρωταθλήτρια του βάδην Σοφία Αλικανιώτη συνεχίζει την προετοιμασία της απρόσκοπτα μαζί με το γκρουπ των αθλητών του Ναπολέοντα Κεφαλλόπουλου, στην λίμνη Πλαστήρα, κοντά στην Καρδίτσα. 

Η Σοφία Αλικανιώτη που είδε τους Ολυμπιακούς Αγώνες να ακυρώνονται μετά την πανδημία βρίσκεται στην Καρδίτσα μαζί με τις Έφη Κουρκουματσάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Αντιγόνη Ντσιμπιώτη. 

Εκεί κοντά στη λίμνη Πλαστήρα οι αθλήτριες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους και τις προπονήσεις τους για να μπορέσουν να μην χάσουν την φυσική τους κατάσταση. 

Η ίδια πάντως θεωρεί ότι η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η καλύτερη λύση από τη στιγμή που η πανδημία απειλεί τις ζωές των συνανθρώπων μας, ωστόσο, η αναβολή της διοργάνωσης δεν αλλάζει σε κάτι τους στόχους της. 

Είναι αποφασισμένη, έχοντας αυτή τη φορά ακόμα περισσότερο χρόνο μπροστά της, να διεκδικήσει το όριο για την πρόκριση της στην Ολυμπιάδα του 2021, στα 20 χιλιόμετρα βάδην, και να τα δώσει όλα για το σκοπό αυτό, εξαντλώντας κάθε περιθώριο που έχει.