Αλληλεγγύη, εθελοντισμός, αγάπη για τον συνάνθρωπο, αυτά είναι τα μηνύματα που θα πρέπει να μας διδάξουν οι μέρες του κορωνοϊού που διανύουμε. 

Είναι μέρες απομόνωσης που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι ή ίσως θα μας δώσουν το κίνητρο για να δείξουμε το χειρότερο μας πρόσωπο. Αν το καλοσκεφτεί κανείς η επιλογή είναι δική μας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε και τις δυσκολίες (ακόμα και για την επιβίωση) που αντιμετωπίζει ο καθένας μας. 

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας δεν θα μπορούσε να μην έχει επιλέξει σε αυτό το δίλημμα την πρώτη επιλογή. Έχοντας μάθει όλα αυτά τα χρόνια μέσω της φιλοσοφίας του προσκοπισμού, να προσφέρει εθελοντικά και να βοηθά τον συνάνθρωπο, βγάζει στις μέρες μας το καλύτερο του πρόσωπο. 

Τα μέλη του, μαζί με το καρναβαλικό πλήρωμα 156, με τον επικεφαλής του γκρουπ Δημήτρη Κουρμπανά και τον πυρήνα του γκρουπ να προέρχονται και αυτοί από τον προσκοπισμό (όπως και αρκετοί ακόμα Πατρινοί καρναβαλιστές) προχώρησαν σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία. 

Πήραν τις κατασκευές που είχαν δημιουργήσει για το πλήρωμα τους και τις οποίες δεν μπόρεσαν να τις παρουσιάσουν στο φετινό καρναβάλι και τις μετέτρεψαν σε ασπίδες προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ. 

Σε μία εποχή που οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ τις έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ, στη μάχη που δίνουν με τον κορωνοϊό. 

Ο Δημήτρης Κουρμπανάς σε σχετική του ανάρτηση αναφέρει τα εξής: "Μπορεί να μην παρουσιάσαμε φέτος αυτά που δημιουργήσαμε με τους 3d εκτυπωτές, αλλά μάθαμε πολλά γύρω απο αυτούς... και μπορούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές να τους χρησιμοποιούμε για το κοινό όφελος.

Παρακάτω η πρώτη μας παρτίδα με ασπίδες προστασίας (face shields) για το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ... Γιατί ας μην ξεχνάμε, οι βάσεις του πληρώματος χτίστηκαν επάνω στις αρχές του προσκοπισμού! Έσο Έτοιμοι".