Το κραχ είναι γενικό και δεκάδες καταστήματα της Πάτρας ετοιμάζονται να κλείσουν χωρίς να χρειαστεί η απόφαση καμιάς κυβέρνησης, βλέποντας ότι και που είναι ανοικτά, δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα. 

Μανάβικα, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ακόμα και περίπτερα έχουν υποστεί μια μεγάλη πτώση στον τζίρο τους όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, μία πτώση που έγινε ακόμα μεγαλύτερη από τη μέρα που εφαρμόστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

Οι περισσότεροι από αυτούς παίζουν πασιέντζες για να περάσει η ώρα τους, γνωρίζοντας ότι σπάνια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα δουν πελάτη να μπαίνει στο μαγαζί τους. Κι όχι μόνο στα καταστήματα τροφίμων. 

Η πτώση ισχύει και είναι ακόμα χειρότερη για τα πρατήρια καυσίμων, για τα καταστήματα με κινητή τηλεφωνία (είναι ανοικτά για επιδιορθώσεις), ακόμα και για τα μαγαζιά εστίασης του take away ή των παραγγελιών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα από αυτά προτίμησαν να κλείσουν εντελώς παρά να εφαρμόσουν τις κατ' οίκον παραγγελίες. Η μεγάλη όμως αγωνία της πραγματικής αγοράς δεν αφορά το τώρα.

Αφορά το αύριο. Πόσα καταστήματα άραγε από αυτά που έχουν κλείσει ή που πρόκειται να κλείσουν αφού δεν υπάρχει κανένα νόημα για να μένουν ανοικτά, θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά στη συνέχεια;