Τον δικό του αγώνα συνεχίζει ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας για να εξασφαλίσει την προμήθεια του κατάλληλου υλικού, για τα μέλη του που σε λίγο καιρό από τώρα θα κληθούν να αναλάβουν το μεγαλύτερο βάρος στη μάχη που γίνεται με τον κορωνοϊό. 

Οι προσπάθειες της προέδρου του συλλόγου Άννα Μαστοράκου και των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου για την εξασφάλιση μασκών, γαντιών και αντισηπτικών για να δοθούν στους ιδιώτες γιατρούς της Πάτρας είναι συνεχείς. 

Στο πλευρό του συλλόγου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στέκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που προχωρά από κοινού με τον σύλλογο στις κατάλληλες διαδικασίες, προκειμένου οι προσπάθειες αυτές να έχουν αποτέλεσμα. 

Όμως αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο από τη στιγμή που υπάρχει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δίνει την προτεραιότητα για τη προμήθεια τέτοιου υλικού στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Από την άλλη βέβαια δεν είναι δυνατόν το κράτος να ζητάει από τους ιδιώτες γιατρούς να είναι έτοιμοι να μπουν στη μάχη, χωρίς να τους εξασφαλίζει τα εφόδια. Μέχρι στιγμής στους γιατρούς της Πάτρας δεν έχει δοθεί ούτε μία μάσκα από το κράτος και την πολιτεία. 

Ωστόσο, οι γιατροί ευελπιστούν ότι οι προσπάθειες του Ιατρικού Συλλόγου θα έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα εντός της εβδομάδας. Σημειώνουμε ότι μέχρι ώρας ο περιορισμός της διασποράς του ιού έχει βοηθήσει το δημόσιο σύστημα υγείας να αντέξει και σηκώνει ακόμα το βάρος της μάχης. 

Όμως από τη στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται και ο φονικός ιός ακόμα δεν έχει δείξει τα δόντια του στην Ελλάδα, είναι αρκετά πιθανό στη συνέχεια οι περισσότεροι από τους ασθενείς να βρίσκονται κλεισμένοι στο σπίτι τους και να εξετάζονται από τον γιατρό τους.

Άρα το βάρος θα πέσει στον ελεύθερο επαγγελματία γιατρό. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει ο σχεδιασμός και η τακτική που έχει χαράξει από την αρχή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και το αρμόδιο υπουργείο.