Μέτρα κατά της κοινότητας των ρομά στην Κάτω Αχαΐας σκοπεύει να πάρει η αστυνομία και ο δήμος της Κάτω Αχαγιάς, καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής δεν δείχνουν καμία διάθεση να συμμορφωθούν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

Η κοινότητα των ρομά που ως γνωστόν στην Κάτω Αχαγιά συνεχίζει να ζει με τους δικούς της κανόνες και τις συνήθειες που έχει, όχι μόνο δεν μένει σπίτι, αλλά τα μέλη τους βγαίνουν κανονικά έξω, ενώ πέρα από τη συνοικία τους κυκλοφορούν και σε άλλα σημεία της πόλης, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 

Αρκετοί κάτοικοι της Κάτω Αχαΐας βλέποντας αυτή την κατάσταση είναι σε απόγνωση και έχουν πάρει τηλέφωνο τις αρμόδιες αρχές για να παρέμβουν.

Ωστόσο, για την ώρα το μόνο που κάνουν οι αρχές είναι να μεταδίδουν το μήνυμα για να μείνουν σπίτι από πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν περιπολίες εκεί. 

Από εδώ και στο εξής θα αναλάβει η αστυνομία με περιπολικά να μεταδίδουν το μήνυμα και να προχωρούν στα περαιτέρω, σε περίπτωση που οι ρομά δεν συμμορφωθούν. Όμως από την άλλη η θέα και μόνο το περιπολικών μπορεί να ξεσηκώσει άπαντες εκεί στην γειτονιά των ρομά.

Το όλο θέμα γνωρίζει καλά και ο δήμαρχος της περιοχής Σπύρος Μυλωνάς ο οποίος μάλιστα προ ημερών είχε πάει στη κοινότητα για να τους ενημερώσει για το ζήτημα.