Η διαδικτυακή επιμόρφωση των προ εθνικών ομάδων παίδων και κορασίδων χειροσφαιρίσεως, με θέμα θεωρία και πράξη της αερόβιας άσκησης, είναι γεγονός πλέον μιας και οι δύο πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις των προ εθνικών μας ομάδων πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και την Κυριακή (29/03). Η Τρίτη διαδικτυακή μας συνάντηση έχει προγραμματιστή για την Τετάρτη 1/4/2020, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επιμορφώσεις.

Το πρόγραμμα Sports Excellence υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α' Ορθοπεδικής Κλινικής ΕΚΠΑ του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», με την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ΕΑΠ/ ΟΧΕ με αποκλειστική δωρεά και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ( ΙΣΝ ).

Στόχος του προγράμματος είναι η επιστημονική υποστήριξη και επιμόρφωση αθλητών-τριων χειροσφαίρισης και των σωματειακών προπονητών.

Τον συντονισμό της όλης προσπάθειας από πλευράς ΕΑΠ/ΟΧΕ έχουν οι Παναγιώτης Ιατρούδης και Γεώργιος Κρανάκης.

Ο προπονητής της ΕΑΠ/ΟΧΕ Πελοποννήσου Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε σχετικά:

"Οι σημερινές συνθήκες που βιώνουμε μας στρέφουν όλους να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες του διαδικτύου. Το πρόγραμμα συνεργασίας με τους παραπάνω φορείς τρέχει αρκετό καιρό τώρα με την ΕΑΠ/ΟΧΕ σε διάφορους τομείς υποστήριξης γενικότερα των αθλητών – τριων μας. Ως ΕΑΠ/ΟΧΕ σκοπός μας είναι η προέκταση του προγράμματος τόσο για τους αθλητές-τριες όλων των κλιμακίων καθώς και των σωματειακών προπονητών τους".