Στο Happy Day εμφανίστηκε μέσω skype τη Δευτέρα η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε, μέσα σε όλα, για τις αλλαγές στην καθημερινότητα με τον κορονοϊό καθώς ζει και εργάζεται στη Σουηδία, στην οποία επικρατεί η “ανοσία της αγέλης” χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, όπως αναφέρει το zappit.

Πιο συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σημείωσε χαρακτηριστικά πως “έχουμε 1 εκατομμύριο παιδάκια στη Σουηδία και θεωρεί η κυβέρνηση ότι κανονικά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο για να λειτουργεί όλο το σύστημα, να λειτουργεί η κοινωνία και να μπορούν να εργάζονται οι γονείς. Θα έλεγα πως γύρω μου βλέπω λιγότερο κόσμο αλλά βγαίνει κανονικά ο κόσμος, πηγαίνει στα εστιατόρια αλλά σε μικρότερο βαθμό. Έχουμε πληθυσμό 10 εκατομμύρια στη Σουηδία και έχουμε μέχρι στιγμής 110 νεκρούς και πάνω από 3000 κρούσματα του κορονοϊού. Μπορεί να είναι όμως και πολύ παραπάνω”.

“Άνθρωποι από το πολύ κοντινό μου περιβάλλον, οι οποίοι είναι σχεδόν σίγουροι ότι έχουν τον ιό, έχουν συμπτώματα και καλούν γιατρούς αλλά δεν τους δέχεται κανείς. Δεν θέλουν καν να πλησιάσουν τα νοσοκομεία και τους λένε, “μέχρι να μη μπορείτε να αναπνεύσετε , καθίστε στα σπίτια σας”. Σε πάρα πολλούς δηλαδή δεν δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καν το τεστ για τον κορονοϊό” συμπλήρωσε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για να δικαιολογήσει τον τωρινό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή χώρα.

Επίσης η δημοσιογράφος ομολόγησε πως οι Αρχές έχουν προτείνει “κοινωνική απομάκρυνση” αλλά μάσκα δεν έχει δει μέχρι στιγμής ούτε μία σε άνθρωπο που κυκλοφορεί στο δρόμο.