Απόψε στις 21:00, στο 41ο Επεισόδιο του MasterChef 4: Η Δοκιμασία Αποχώρησης για άλλη μια φορά έχει μια θέση για τον Ηρακλή, τον Τζον, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά στη θέση υποψήφιου προς αποχώρηση και τον Ιωάννη, που είναι η δεύτερη φορά, που μαγειρεύει για την παραμονή του στο MasterChef 4. Η κάρτα Ασυλίας όμως παραμένει στα χέρια του Ιωάννη και καλείται να αποφασίσει αν αυτή τη φορά θα τη χρησιμοποιήσει.

Τα επόμενα 75 λεπτά είναι τα πιο κρίσιμα για τους διαγωνιζόμενους σε ένα πιάτο αντιγραφής των κριτών. Ένα υψηλού επιπέδου πιάτο βρίσκεται κάτω από την καμπάνα σε αυτή τη φάση του παιχνιδιού, αφού οι διαγωνιζόμενοι πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στην τελική δεκάδα του MasterChef 4.

Δοκιμασία για γερά νεύρα και μεγάλη υπομονή, αφού η παραμικρή απόκλιση από το αρχικό πιάτο θα κοστίσει την παραμονή κάποιου στο παιχνίδι και το όνειρο για τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef 4 θα τελειώσει σε αυτό το σημείο.

Μια ακόμα έντονη στιγμή για τους σεφ, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη, Λεωνίδα Κουτσόπουλο! Ένας από τους τρεις αποχαιρετά έναν παίκτη του, μέσα σε ένα αρκετά συγκινητικό κλίμα.