Βάρος στους κάδους απορριμμάτων δίνει πλέον ο Δήμος της Πάτρας και ο τομέας της καθαριότητας, με τα συνεργεία να τους καθαρίζουν αρκετά πιο συχνά από πριν, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με το θέμα της διασποράς του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου όλες οι διαδικασίες γίνονται με βάση τις σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε επίπεδο πόλης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τους ειδικούς επιστήμονες. 

Τους ακολουθούμε κατά γράμμα αναφέρει σχετικά άνθρωπος της δημοτικής αρχής για το όλο θέμα. Οι πλύσεις των κάδων γίνονται με τα ειδικά πλυντικά μηχανήματα, με τον Δήμο να έχει προλάβει να ενισχύσει τις υποδομές του σε αυτό το επίπεδο, πριν από την έξαρση του κορωνοϊού. 

Όπως υποστηρίζουν στη δημοτική αρχή στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσια Υγείας δεν υπάρχει καμία παράγραφος που να αναφέρεται στην αναγκαιότητα των απολυμάνσεων, αντίθετα οι ειδικοί έχουν διατυπώσει την άποψη ότι αυτή τη στιγμή, δεν έχουν κανένα νόημα. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις πόλεις της Αχαΐας ο μοναδικός δήμος που έχει ακολουθήσει την τακτική των συχνών απολυμάνσεων σε δρόμους και πλατείες, είναι αυτός της Αιγιαλείας.

Στον Ερύμανθο, στη Δυτική Αχαΐα και στα Καλάβρυτα έχουν γίνει κάποιες απολυμάνσεις μόνο σε δημόσια κτίρια.

Πάντως, σε ότι αφορά τους κάδους, δεν είναι λίγα τα παράπονα πολιτών που τονίζουν ότι έχουν προβλήματα στο άνοιγμα τους, δεν λειτουργεί το πετάλ, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να έρθουν σε επαφή με τον κάδο, κάτι που είναι επικίνδυνο αυτές τις μέρες.