Έτοιμοι δηλώνουν στην 6η ΥΠΕ για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο της έξαρσης του κορωνοϊού, ενισχύοντας το έμψυχο δυναμικό των νοσοκομείων, αλλά και τις υποδομές που αναμένεται να χρειαστούν. 

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη το κτίριο του πρώην Νοσημάτων Θώρακος είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ασθενείς του κορωνοϊού. Οι χώροι του κτιρίου έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα και εκεί υπάρχουν συνολικά 28 κλίνες. 

Θυμίζουμε ότι το κτίριο παρόλο που τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ανενεργό, βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Εξάλλου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχει ήδη ενισχυθεί με 10 κλίνες ΜΕΘ, ενώ άλλες τέσσερις έχουν προστεθεί και στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. 

Σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ενισχύθηκε με 60 άτομα νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ενώ προστέθηκαν στο υπάρχον δυναμικό και 5 ακόμα γιατροί. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά αναμένονται να έρθουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρίου, άλλα 70 άτομα. Σε ότι έχει να κάνει με το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα ενισχύθηκε με 6 γιατρούς, ενώ αναμένεται να γίνουν και μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και στα δύο μεγάλα νοσοκομεία.