Ελάχιστος κόσμος υπάρχει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας το τελευταίο τουλάχιστον δεκαπενθήμερο.

Από τη στιγμή που ξέσπασε το θέμα του κορωνοιού και τονίστηκε από τους ειδικούς ότι δεν θα πρέπει όσοι δεν εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα να πηγαίνουν εκεί για να κάνουν τεστ μοριακού ελέγχου, η κίνηση στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μειωθεί κατακόρυφα.  

Η εικόνα ενός πολυσύχναστου νοσοκομείου, με αρκετό κόσμο και ανθρώπους ανήκει στο παρελθόν. Στο κτίριο του νοσηλευτικού ιδρύματος θα βρει κανείς μόνο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εργάζονται εκεί.

Ως γνωστόν έχει σταματήσει η λειτουργία των επειγόντων, έχουν ακυρωθεί τα τακτικά χειρουργεία, γίνονται μόνο τα έκτακτα, ακριβώς για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες της διασποράς. 

Ακόμα και οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις υπόλοιπες κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν βγαίνουν καν από το δωμάτιο τους, ενώ έχει μειωθεί σημαντικά και ο αριθμός των συνοδών των ασθενών που συνήθιζαν να βρίσκονται στο πλευρό των δικών τους ανθρώπων. 

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας κινείται από την πρώτη στιγμή που έφτασε σε αυτό το πρώτο κρούσμα κορωνοιού στην περιοχή μας, στους ρυθμούς του φονικού ιού. Η καθημερινότητα όπως ήταν φυσιολογικό εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει αλλάξει άρδην.