Το ενδεχόμενο να μην κατορθώσουμε φέτος να σουβλίσουμε τον οβελία είναι αρκετά πιθανό και αυτό σίγουρα θα επηρρεάσει αρνητικά ακόμα έναν επαγγελατικό κλάδο που θα θιχτεί από ένα τέτοιο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η προειδοποίηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για να ετοιμαζόμαστε για Πάσχα στο σπίτι μας και το μέτρο που είναι να αποφασίσει η κυβέρνηση, απογορεύοντας την διέλευση των οχημάτων από τα διόδια για τις μέρες του Πάσχα, κάνει ακόμα πιο χλωμό το σούβλισμα του οβελία. 

Οι κρεοπώληδες της Πάτρας άκουνε με μεγάλη ανησυχία τις προειδοποιήσεις αυτές, γνωρίζοντας χωρίς το σούβλισμα του οβελία από τη στιγμή που η πλειοψηφία των Πατρινών θα αναγκαστεί να κάνει Πάσχα στο σπίτι της και όχι στο χωριό ή στο εξοχικό, θα μειώσει αρκετά τον τζίρο τους.

Σε μία χρονική περίοδο όπως το Πάσχα από το οποίο οι επαγγελματίες έμποροι κρεατών κάθε χρόνο ελπίζουν ότι θα έχουν μεγαλύτερο τζίρο και συνήθως έχουν. Φέτος τα πράγματα μάλλον θα είναι διαφορετικά για αυτούς. 

Σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζουν ήδη ο κλάδος τους έχει σημειώση πτώση από την πανδημία του κορωνοϊού, παρόλο που τα μαγαζιά τους είναι ανοικτά. 

Η πτώση αυτή είναι μεγαλύτερη του 40% για τα περισσότερα καταστήματα, ενώ αν τελικά το Πάσχα πάει στράφι και αυτό χωρίς τον οβελία (εκτός πια αν κόσμος ξεκινήσει το σούβλισμα στο μπαλκόνι του), το ποσοστό αυτό θα μεγαλώσει.  

Εννοείται ότι η ζημιά αυτή θα αγγίξει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό έναν ακόμα κλάδο, τον κλάδο των κτηνοτρόφων που προμηθεύουν τα κρεοπωλεία με αρνιά και που πλέον μετά τα όσα άκουσαν στις ειδήσεις, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν το σφάξιμο των ζωντανών τους.