Με τη δική τους αγωνία ζουν οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας όλο αυτό το διάστημα την πανδημία βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον κορωνοϊό, σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας το οποίο αντιμετώπισε και το πρώτο ομαδικό κρούσμα του φονικού ιού. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, παρά την αγωνία και το φόβο που ζουν αυτές τις μέρες, προσπαθώντας να μην κολλήσουν οι ίδιοι, αλλά και να μην προσβάλλουν τους γύρω τους, η ψυχολογία τους είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. 

Αυτό που τους δίνει δύναμη είναι ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας είναι σταθερή, κάτι που συμβαίνει και στο σύνολο της επικράτειας, γεγονός που δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να νικήσουμε την πανδημία. 

Βέβαιο αυτό δεν σημαίνει ότι η μάχη έχει κριθεί. Σημαίνει, όπως λένε οι ίδιοι στις μεταξύ τους συζητήσεις, ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχουν παρθεί οι σωστές αποφάσεις σε επίπεδο νοσοκομείου, ΥΠΕ, αλλά και γενικότερης διοίκησης. 

Μάλιστα, όπως λένε εργαζόμενοι που γνωρίζουν το θέμα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία έλλειψη σε μάσκες και γάντια, αντίθετα όλοι οι εργαζόμενοι του υγειονομικού, αλλά και οι καθαρίστριες κυκλοφορούν με τον ανάλογο εξοπλισμό. 

Ωστόσο, υπάρχει πράγματι ένας περιορισμός στο μοίρασμα του υλικού, έτσι ώστε να υπάρχει επάρκεια την επόμενη μέρα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έγινε ανατροφοδοσία στις αποθήκες του νοσοκομείου, με υλικό που έστειλε το υπουργείο Υγείας. 

Όσο για τη διασπορά που σημειώθηκε με επτά γιατρούς και τις δύο νοσηλεύτριες να είναι θετικοί στον ιό; Στατιστικά είναι αναμενόμενο να νοσήσουν κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Το θέμα είναι ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η διασπορά περιορίστηκε άμεσα.