Στο Κυριακάτικο Dot εμφανίστηκε, μέσω σύνδεσης με skype, η Πόπη Τσαπανίδου. Η δημοσιογράφος μίλησε για την δυσκολία που έχει προκαλέσει και στη δική της καθημερινότητα η εξάπλωση του κορονοϊού ενώ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό για την ταχύτητα που πάρθηκαν τα μέτρα αλλά και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, όπως αναφέρει το zappit.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε πως “δεν υποφέρουμε κιόλας, μην τρελαθούμε. Στα σπιτάκια μας καθόμαστε, βλέπουμε τις ταινίες στις τηλεοράσεις μας, επικοινωνούμε με skype με τον κόσμο, πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ, βγαίνουμε να τρέξουμε” σημείωσε άκρως αισιόδοξα η Πόπη Τσαπανίδου, ενώ αναρωτήθηκε με χιούμορ “τι πατάς, 6, για να τρέξεις;”.

“Σε καμία περίπτωση ο φόβος δεν σώζει. Η πρόληψη σώζει, η προφύλαξη σώζει, το να σκεφτόμαστε με την κοινή λογική σώζει. Πως θα προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Ο φόβος δεν σώζει, σε τρελαίνει. Εγώ είμαι απογοητευμένη από την ετοιμότητα που είχε όλος ο κόσμος απέναντι σε κάτι τέτοιο. Η παγκόσμια κοινότητα δεν είχε καταστρώσει κανένα σχέδιο για να το γλιτώσει όλο αυτό στην ώρα του και να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τι εννοώ… Έχουν αντιδράσει όλοι με διαφορετικές ταχύτητες, έχουν αντιδράσει όλοι με διαφορετικό τρόπο, άλλοι πίστεψαν ότι είναι κάτι σοβαρό και άλλοι το σνόμπαραν από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι να αρχίσουν να πέφτουν νεκροί άνθρωποι. Στη δική μας χώρα, ενώ ξέραμε ότι υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος μπροστά στον άνθρωπο και θα σκάσει στο κεφάλι μας ξαφνικά να μας αιφνιδιάσει, δεν είχαμε κάνει τίποτα έτσι ώστε να προστατέψουμε τον κόσμο. Δηλαδή είμαστε κλεισμένοι μέσα, ξέρετε γιατί; Γιατί δεν μπορεί το σύστημα υγείας να μας φροντίσει σε περίπτωση που αρρωστήσουμε” πρόσθεσε σε έντονο ύψος η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.