Εκτός από το οικονομικό σκέλος, οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, αρχίζουν να «ακουμπούν» κι άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα του οργανισμού της Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα από αυτά, αφορά την κατασκευή του καινούργιου γηπέδου των «μερένχες», του νέου «Μπερναμπέου», καθώς τα έργα θα πρέπει να σταματήσουν (μίνιμουμ) έως την 9η Απριλίου, έπειτα από τη σημερινή (28/03) απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης για επέκταση των μέτρων απαγόρευσης μετακινήσεων.

«Όλοι οι εργαζόμενοι σε εργασίες που δεν εμπλέκονται με τις υπηρεσίες του κεντρικού, κοινωνικού ιστού, θα πρέπει να παραμείνουν σπίτια τους» ανακοίνωσε το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Με βάση το προηγούμενο διάταγμα προ 14 ημερών, οι εργασίες στο νέο «Μπερναμπέου» (που βάσει του αρχικού προγραμματισμού θα πρέπει να είναι έτοιμο το 2023) δεν είχαν σταματήσει ούτε... λεπτό, καθώς η τότε απόφαση παύσης δραστηριοτήτων είχε επικεντρωθεί σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, σινεμά, καταστήματα, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, μουσεία και όχι σε κατασκευαστικά έργα.

Το νέο κυβερνητικό διάταγμα ωστόσο, περιλαμβάνει πια τους πάντες. Και τις κατασκευές, δημόσιας ή ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως είναι το νέο «λευκό παλάτι». Κι επί της ουσίας από αύριο (Κυριακή 29/03) σταματά κάθε εργασία (και) στο νέο «σπίτι» της Ρεάλ Μαδρίτης, με όλους τους εργαζόμενους να παίρνουν άδεια μετ' αποδοχών έπειτα από την κυβερνητική απόφαση.