Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, θα παραιτηθούν και επίσημα από τα βασιλικά τους καθήκοντα στο τέλος του μήνα και μετά από αυτό, πολλά πράγματα θα αλλάξουν στις ζωές τους.

Αυτή είναι η τελευταία τους εβδομάδα, έχοντας τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, καθώς το Megxit έχει ορισθεί για τις 31 Μαρτίου. Το ζευγάρι έχει ήδη μετακομίσει και βρίσκεται στον Καναδά με τον γιο τους, Άρτσι, όπου θα ξεκινήσουν να ζουν ως «κοινή θνητοί». Βέβαια δημοσιεύματα τους θέλουν τώρα να έχουν φύγει και από εκεί και να έχουν εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες και δεν έχουν βγει από το σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ένα από τα πράγματα που θα αλλάξουν για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, θα είναι τα ονόματά τους. Μέχρι στιγμής, χρησιμοποιούν τους επίσημους τίτλους τους, πράγμα που σημαίνει τεχνικά ότι δεν έχουν επίθετα. Αλλά όπως έχει πει και η βασίλισσα Ελισάβετ, από τη στιγμή που θα αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, θα πρέπει να χάσουν τους τίτλους τους και να χρησιμοποιήσουν κάτι άλλο για επίθετο.

Κατά το παρελθόν, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας ως επίθετα. Για παράδειγμα οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι χρησιμοποιούσαν το Wales (Ουαλία) για το σχολείο και το στρατό, ενώ τα παιδιά του Γουίλιαμ, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις, χρησιμοποιούν το Cambridge (Κέιμπριτζ).
Ποιες επιλογές έχουν πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Έτσι, η Μέγκαν και ο Χάρι μπορεί να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Sussex (Σάσεξ), αλλά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν.

Ο Χάρι θα μπορούσε μάλιστα να επιστρέψει στη χρήση του Wales, ενώ η Μέγκαν μπορεί να μείνει στο κανονικό της επίθετο, το Μαρκλ, με το οποίο άλλωστε τη γνώρισε όλος ο κόσμος. Ή το ζευγάρι θα μπορούσε να διαλέξει κάτι διαφορετικό, που σημαίνει ότι η οικογένεια θα έχει το ίδιο όνομα.

Το επίθετο του Άρτσι, του γιου της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, είναι Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ (Mountbatten-Windsor), το επίσημο δηλαδή επίθετο της βασιλικής οικογένειας, το οποίο χρησιμοποιείται από όλα τα μέλη που δεν έχουν κάποιον τίτλο.

Το επώνυμο αυτό, αποτελεί έναν συνδυασμό από τα επώνυμα του πρίγκιπα Φιλίππου και της βασίλισσας Ελισάβετ. Πριν παντρευτεί τη βασίλισσα, ο Φίλιππος ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας, του οίκου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ (Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg).

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετά ουδέτερο, οπότε υιοθέτησε το όνομα Μαουντμπάντεν, από τους παππούδες του. Όταν η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ έκανε το πρώτο τους παιδί, τον πρίγκιπα Κάρολο, ο Φίλιππος θεώρησε ότι θα του έδινε το επώνυμό του, όπως γίνεται παραδοσιακά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός όμως, Ουίνστον Τσόρτσιλ δεν συμφωνούσε και ήθελε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το όνομα Ουίνδσορ, το οποίο ήταν το επίσημο επώνυμο της Βασιλικής Οικογένειας.

Η γιαγιά της Ελισάβετ, βασίλισσα Μαίρη συμφώνησε, δημιουργώντας μία διένεξη, μέχρι που το ζήτημα συζητήθηκε ακόμα στο κοινοβούλιο. Τελικά, η βασίλισσα αποφάσισε να ακολουθήσει τις απόψεις της οικογένειάς της, και χρησιμοποιήθηκε το όνομα Ουίνδσορ.

Αυτό όμως άφησε τον Φίλιππο εξαιρετικά αναστατωμένο και αρνήθηκε να εγκαταλείψει το θέμα. Όταν η βασίλισσα έμεινε έγκυος στο τρίτο παιδί της, ο Φίλιππος πήγε να δει τον τότε πρωθυπουργό Χάρολντ Μακμίλαν, με τον οποίο εν τέλει, έφτασε σε έναν συμβιβασμό στις 8 Φεβρουαρίου 1960, έντεκα ημέρες πριν γεννηθεί ο πρίγκιπας Άντριου.

Η βασίλισσα υιοθέτησε το επώνυμο Μαουντμπάντεν, κι έτσι πλέον οι απόγονοι του Φιλίππου και της Ελισάβετ, οι οποίοι δεν έχουν βασιλικούς τίτλους, παίρνουν το επίθετο Μαουντμπάντεν -Ουίνδσορ.