Το αρχικό σοκ μετά την έξαρση της πανδημίας και όλων αυτών των αλλαγών που έφερε στην ζωή μας η είσοδος του κορωνοιού, μάλλον ξεπερνιέται από τους εθελοντές αιμοδότες της Πάτρας. 

Μπορεί την πρώτη εβδομάδα μετά την νέα αυτή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορωνοϊό οι εθελοντές αιμοδότες να είχαν μία εμφανώς μειωμένη προσέλευση στα κέντρα αιμοδοσίας, όμως, την εβδομάδα που ακολούθησε σταδιακά ο αριθμός αυτός αυξήθηκε. 

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αχαϊας ο Αιμοδότης, Μαρία Τριπολιτσιώτη αφήνει αρκετά περιθώρια αισιοδοξίας για τη συνέχεια για την ανάγκη αίματος που υπάρχει στην περιοχή μας. 

Η έλευση του κορωνοιού έφερε μαζί του τον φόβο για το ενδεχόμενο έλλειψης αίματος στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, τη στιγμή που ήδη υπήρχε αυτή η τάση και πριν από τον ερχομό του ιού.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι το σοκ ξεπεράστηκε και οι εθελοντές έχοντας δει ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος διασποράς μέσω της αιμοδοσίας, έχουν ξεκινήσει να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των συλλόγων. 

Οι ανάγκες, άλλωστε, είναι μεγάλες και δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, έστω και αν η παύση της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων στα νοσοκομεία εξαιτίας του κορωνοιού, τις μείωσαν κάπως. 

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ελεγχόμενη τονίζει η Μαρία Τριπολιτσιώτη. Δεν υπάρχει στον ορίζοντα ο κίνδυνος της έλλειψης αίματος για αυτό το διάστημα που θα είμαστε σε καραντίνα. Οι εθελοντές έχουν ξεκινήσει να ανταποκρίνονται και πάλι. 

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέλευση για αιμοδοσία είναι μειωμένη στο νοσοκομείο του Ρίο, σε σύγκριση με αυτό του Αγίου Ανδρέα, αλλά υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Εξάλλου, το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα έχει τονίσει στους αιμοδότες ότι μπορούν να πηγαίνουν και στα γραφεία του Αιμοδότη. Στο συγκεκριμένο σύλλογο οι αιμοδοσίες γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.