Σοβαρό θέμα αντιμετωπίζουν οι φιλόζωοι εθελοντές της Πάτρας με την πανδημία και την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους. 

Τα αδέσποτα χωρίς τους εθελοντές κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα και από τις κακουχίες στο διάστημα της καραντίνας αυτής.

Ο περιορισμός της μετακίνησης έχει αναγκάσει αρκετούς εθελοντές να φεύγουν από το σπίτι τους σαν τον κλέφτη για να πάνε να βοηθήσουν τα ζώα που μόνο αυτοί γνωρίζουν που βρίσκονται και πώς να τα βρουν. 

Οι τρόποι που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση για τις μετακινήσεις έξω από το σπίτι στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά του φονικού ιού, είναι για μόνο μία φορά την ημέρα.

Όμως για να βοηθήσει κανείς τα δεκάδες αδέσποτα ζώα που βρίσκονται σε κάθε γειτονιά, είναι σίγουρο ότι η μία φορά την ημέρα δεν φτάνει. 

Το γεγονός αυτό έχει ήδη φτάσει στα αυτιά του δήμαρχου από φιλόζωους εθελοντές και έτσι ο δήμος προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων και βεβαιώσεων αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, δηλαδή για ανθρώπους που θέλουν να βγουν από το σπίτι τους για να ταΐσουν και να φροντίσουν τα αδέσποτα. 

Όμως ακόμα και αυτό δεν βολεύει τους φιλόζωους ορισμένοι εκ των οποίων αναγκάζονται για να βοηθήσουν τα ζώα και τα αδέσποτα να ταξιδέψουν αρκετά μακριά από τα σπίτια τους και δεν μπορούν κάθε φορά να έχουν στα χέρια τους μια υπεύθυνη δήλωση ή μια βεβαίωση, μόνο και μόνο για να γλιτώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ. 

Άλλωστε καλό κάνουν, αγάπη δείχνουν, σε ψυχές που έχουν εγκαταλειφθεί από την πολιτεία. Για αυτό και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φιλόζωων έχει ζητήσει ήδη μέσω της προέδρου της, Νάντια Μπομπολάκη, την εξαίρεση τους από τα μέτρα καραντίνας για να τους επιτραπεί ανεμπόδιστα η σίτιση και η φροντίδα των ζώων, ακόμα και εκτός δήμου κατοικίας. 

Για το θέμα μάλιστα η Ομοσπονδία έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.